Krig

 • Side 1 ud af 27
 • Den 20. december 1973 blev Madrid rystet af en gigantisk eksplosion, der rystede Spaniens fascistiske­ diktatur.

  Bomben under Francos diktatur

  27.08.2015.

  En tunnel, 75 kg sprængstof og en vanvittig plan. Den baskiske undergrundshær, ETA, bestod stadig mest af amatører, da den i 1973 planlagde den dristigste operation til dato – at få ram på Spaniens statsminister, Francos tronarving.

 • K-rationen var lige så hadet, som den var brugt, under 2. verdenskrig.

  Feltrationer: Fra vitaminer til slik

  24.08.2015.

  Uden mad og drikke dur helten som bekendt ikke, og selveste Napoleon udtalte, at “en hær marcherer på sin mave”. Ikke desto mindre har soldaternes feltrationer til tider været så elendige, at de har krævet flere ofre end fjendens kugler.

 • Hangarskibet USS Franklin blev ramt af et kamikaze-angreb den 19. marts 1945. 800 sømænd mistede livet.

  Japanske kamikaze-piloter i sæbekassefly

  13.08.2015.

  Japans kamikaze-piloter spredte rædsel blandt amerikanerne, men kostede dyrt i fly. For at spare opfandt japanerne flyet Ohka, som knap kunne holde sig i luften.

 • 2. verdenskrig raser stadig, selvom Japans flåde og luftvåben næsten er udslettet. Atombomben skal tvinge japanerne til omgående og betingelsesløs kapitulation.

  Atombomben over Hiroshima

  27.07.2015.

  Et specialbygget bombefly letter 6. august 1945 med en atombombe ombord. Hiroshima har første prioritet som bombemål, men også Kokura og Nagasaki er i sigte.

 • Den britiske feltherre Bernard Montgomery anses for at være en af 2. verdenskrigs store helte.

  Montgomery var en sær snegl

  13.07.2015.

  Han slog Rommel i Nordafrika, planlagde D-dag og befriede Danmark. Bernard Montgomery var en af krigens store helte, men han huskes mest som en sær snegl.

 • Hvis deltagerne i et nyt reality show ikke holder sig gode venner med de lokale i en landsby, kan de forvente natlige besøg af tyskernes hemmelige politi, Gestapo.

  Nazi-reality show forarger Tjekkiet

  16.06.2015.

  I et nyt, tjekkisk tv-show skal en familie rejse tilbage i tiden og leve i skjul for nazisterne. Programmet får hård kritik af historikerne.

 • Andrew Higgins byggede fladbundede både til USAs sprit-smuglere og senere til forsvaret. Flodprammen havde en rampe i fuld bredde, så soldaterne kunne komme hurtigt i land. Høje sider 
værnede mod bølger og fjendtlig beskydning, og 36 kampklare soldater havde plads i båden.

  Higgins flodpram afgjorde D-dag

  08.06.2015.

  D-dags vigtigste fartøj blev kun produceret, fordi Andrew Higgins udfordrede flådens bureaukrater til duel. Båden gav angribende styrker helt nye muligheder og sikrede ifølge general Eisenhower de allierede sejren over Hitler.

 • Vemork-anlægget, hvor tyskerne producerede tungt vand under 2. verdenskrig. Målet var at producere et nyt dommedagsvåben; nemlig atombomben.

  2. verdenskrig - Kampen om tungt vand

  05.05.2015.

  2. verdenskrig 1942-43. Nazisterne arbejder på at fremstille et dommedagsvåben, der kan give dem verdensherredømmet. Tungt vand skal bruges til atombomber.

 • I april 1915 arresterede soldater de fleste armenske borgere rundt omkring i Det Osmanniske Rige. Dette billede stammer fra byen Elazig og er taget fra skjul af en tysker, der befandt sig i byen under deportationerne.

  Det armenske folkedrab er et åbent sår

  22.04.2015.

  Under 1. verdenskrig er Det Osmanniske Rige presset fra alle sider. I et desperat forsøg på at holde sammen på riget erklærer regeringen armenierne udryddet.

 • Adolf Hitler er en meget beskrevet mand, men vidste du, at han skånede en jødisk læge under 2. verdenskrig, fordi han i Hitlers barndom havde hjulpet familien med gratis medicin.

  10 ting, du ikke vidste om Hitler

  21.04.2015.

  De fleste ved, at Hitler var vegetar og havde en sød tand, men vidste du, at han led af meget dårlig mave? Vi har samlet 10 facts om Hitler, du næppe vidste.

 • Øjenvidner til Berlins fald

  15.04.2015.

  De var bare teenagere, da Den Røde Hær tromlede ind i Berlin i april 1945. De blev vidner til død, ødelæggelser og voldtægter.

 • Quiz: 9. april 1940

  07.04.2015.

  16 danske soldater mistede livet og 23 blev såret, da tyskerne besatte Danmark. Test din viden om en af danmarkshistoriens mest traumatiske dage.

 • Quiz: Alexander den Store

  03.04.2015.

  Under sine erobringer grundlagde­ Alexander den Store ca. 70 byer. Hvilken by var den første? Test din viden i vores quiz om Alexander den Store.

 • Derfor blev England bølgernes hersker

  02.04.2015.

  I 1745 havde Englands flåde­ mod alle­ odds kæmpet og sejret over verdens stærkeste sømagter. Succesen­ skyldtes disciplin, vovemod og angrebslyst.

 • Quiz: Djengis Khan

  20.03.2015.

  Djengis Khan forbindes med stor brutalitet, men han var også en af historiens helt store strateger. Test din viden om den store hærfører.

 • Den 20 km brede og 80 km lange Baliem-dal var befolket af mellem 80.000-100-0000 indfødte i rivaliserende stammer.

  Video: Svævefly i redningsaktion

  24.02.2015.

  Se, hvordan tre amerikanere reddes fra kannibalfyldt jungle med et svævefly og et reb.

 • Med Bogserien: En verden i krig får du det totale overblik over 2. verdenskrig, historiens mest afgørende krig, der mere end noget andet har formet den verden, vi lever i.

  Stort bogværk om 2. verdenskrig

  17.02.2015.

  Følg den dramatiske og gribende beretning om 2. verdenskrig i HISTORIES bogværk: EN VERDEN I KRIG

 • Saladin udslettede korsfarernes hær. Det Hellige Land blev næsten tømt for kristne tropper, da 20.000 mand gik tabt ved Hattin i 1187.

  Korsfarernes sidste by

  10.02.2015.

  I 1256 har korsfarerne i Det Hellige Land kun en stribe jord og byen Acre tilbage. Alligevel udkæmpede de en intern krig om magt og rigdomme.

 • Patton risikerede at blive smidt ud af hæren, hvis hans overordnede fandt ud af, hvad kommandostyrkens virkelige mål var.

  Patton skræmte Hitler fra vid og sans

  29.01.2015.

  George S. Patton var en af USA's mest succesfulde generaler under 2. verdenskrig – og en af de mest kulørte.

 • Bemandet torpedo på hemmelig mission

  21.01.2015.

  En decembernat i 1941 sejlede tre bemandede torpedoer ind i Alexandria havn. Deres mål var at sænke to store britiske krigsskibe.

 • Side 1 ud af 27

Krig fylder meget i verdenshistorien og krig vedbliver at både skræmme og fascinere os. Her finder du alt Histories indhold om krig: første verdens krig, anden verdens krig, den kolde krig, konflikter og krige i Afrika, Asien osv.

Dødskamp i Rom

Nyt blad: Få historien om det hadefulde opgør mellem Cato og Cæsar, der truer med at lægge Romerriget i ruiner.

Få din egen minidrone

Abonnement: Få din helt egen drone, som kan flyve i alle retninger, snurre, rulle og slå kolbøtter. Du får den sammen med 2 nr. af Historie for 49,50,-

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra Historie.

Tilmeld dig og modtag hver uge:

 • De bedste artikler
 • De friskeste, gamle nyheder
 • Ugens quiz

Poll

Ville du anbefale Historie til andre?

Om historie: Fortæl hvad du synes og deltag i konkurrencen om flotte præmier.

Tag Diktator-testen

Politikere: Tag Histories test og find ud af, hvilken diktator, du minder mest om.

Skaljakke og 3 numre af Historie: 89,50

Abonnement: Køb 3 numre af Historie og få en nano-skaljakke med i prisen. Spar 910 kr!

Få hele historien om Nazityskland

Abonnement: Få den første dvd i serien 'Nazityskland - Forførelsen af en nation' til 9,50 kr!

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications