10 ting, du ikke vidste om Hitler

De fleste ved, at Hitler var vegetar og havde en sød tand, men vidste du, at han led af meget dårlig mave? Vi har samlet 10 facts om Hitler, du næppe vidste.

Adolf Hitler er en meget beskrevet mand, men vidste du, at han skånede en jødisk læge under 2. verdenskrig, fordi han i Hitlers barndom havde hjulpet familien med gratis medicin.
Das Bundesarchiv, wikimedia
Adolf Hitler er en meget beskrevet mand, men vidste du, at han skånede en jødisk læge under 2. verdenskrig, fordi han i Hitlers barndom havde hjulpet familien med gratis medicin.

 1. Dårlig mave
 2. Hitler led af meget dårlig mave og havde stor besvær med at holde luften inde. Selvom han fik medicin, gav den dårlige mave ham utrolig dårlig ånde.

 3. Var antiryger
 4. Cigaretter var noget af det værste, Hitler vidste. Faktisk var det så udtalt, at han forsøgte at indføre rygeforbud i hele Tyskland, ligesom han belønnede sine venner med et guldur, hvis de kvittede den dårlige vane.

 5. Tog kokain
 6. To gange om dagen tog Hitler kokain gennem en inhilator. Hans doktor, Theodor Morell gav ham kokain som medicin for hans bihulebetændelse og halsproblemer.

 7. Årets mand
 8. I 1938 kårede Time Magazine Hitler til årets mand. Han blev valgt for sin magtfulde måde at rejse nazi-regimet, herunder den tyske befolknings frygt for at sige noget imod regimet.

 9. Var Disney-fan
 10. Hitler elskede Disney. Begejstringen var endda så stor, at Snehvide blev én af hans yndlingsfilm.

 11. Koncentrationslejre
 12. Hitler besøgte aldrig en koncentrationslejr og er aldrig hørt tale offentligt om dem.

 13. Fik taget talefotos
 14. Hitler var besat af sit image. Derfor fik han en fotograf til at tage billeder af ham, imens han øvede sine taler. På den måde, kunne Hitler se, hvordan han ville tage sig ud på dagen.

 15. Barberede overskægget
 16. Under Hitlers tid som soldat i 1. verdenskrig, fik han ordre om at barbere sit overskæg, så det passede til gasmaskens form.

 17. Skiftede efternavn
 18. Hvis ikke Hitlers far havde skiftet sit efternavn i 1877, havde Hitler heddet Adolf Schicklgruber.

 19. Skånede jødisk huslæge
 20. Mangel på penge i Hitlers barndom gjorde, at der ikke var råd til at gå til læge. En jødisk mand hjalp familien med medicin uden at tage penge for det. Under 2. verdenskrig sørgede Hitler for at skåne lægen fra koncentrationslejre, satte ham i stedet under beskyttelse og gav ham navnet 'den noble jøde'.

Få hele historien om Hitler i vores store portræt

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra Historie.

Tilmeld dig og modtag hver uge:

 • De bedste artikler
 • De friskeste, gamle nyheder
 • Ugens quiz

Poll

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications