John Wayne Gacy yndede at optræde som klovnen Pogo, når der var fest i nabolaget.

Hospitalsklovn, mønsterborger og seriemorder: Mød John Wayne Gacy

John Wayne Gacy var vellidt af alle og altid klar til at hoppe i klovnedragten og underholde med sine ballontricks. Men han havde også en anden side som torturerede, voldtog og myrdede 33 teenagedrenge, før politiet kom på sporet.

5. marts 2015

Hospitalsklovn med en mørk side

Hjertevarm, social og altid klar til at give en hånd med. John Wayne Gacy var elsket i sit kvarter i en forstad til Chicago, hvor han drev sit eget byggefirma. Når Gacy ikke arbejdede, gik hans tid med at optræde som klovnen Pogo på de lokale hospitaler og ved sammenkomster i lokalsamfundet. Børnene elskede hans ballonnumre. John Wayne Gacy havde også en anden side, men dem som mødte den, overlevede sjældent.

Gik på jagt efter teenagedrenge

Når mørket faldt på, og arbejdsdagen sluttede, tog Gacys mørke side over. Så gik han på jagt i Chicagos gader efter teenagedrenge, som han kunne lokke med hjem og have sex med. Somme tider torturerede og myrdede han dem. Et af hans ofre undslap, mærket for livet efter timers tortur, og gik til politiet. Men de troede ham ikke, og Gacy fortsatte myrderierne. Først da han bortførte sit 33. offer, en 15-årig dreng fra nabolaget, kom politiet på sporet af en af USA's værste seriemordere.

Læs hele historien om den sadistiske dræberklovn fra Historie nr. 5/2015 - download artiklen her.

NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

De værste seriemordere gennem tiden – læs vores store tema

Måske er du interesseret i...

Læs også