Medierne og befolkningen var forargede og fascinerede, og Haarmann stillede gerne op foran pressens kameraer.

Varulv fra Hannover

I 1920'erne begynder unge mænd at forsvinde i Tyskland. Samtidig dukker afpillede kranier op i floden Leine. Snart begynder Hannover by at summe med rygter om en blodtørstig varulv.

17-årig møder varulv i ventesal

Den 17-årige Adolf Hannaple venter på toget. Han er syg, sulten og fryser i den iskolde ventesal på Hannover banegård. Selv om Hannaple skal tilbringe en lang og kold novembernat på en hård bænk i ventesalen, er han ved godt mod, for heldet har for nylig tilsmilet ham. I 1923 er arbejdsløsheden i Tyskland tårnhøj, galopperende inflation gør pengene værdiløse, og mange går sultne i seng – alligevel er det lykkedes for unge Hannaple at finde en læreplads. Toget vil i morgen fragte ham til hans nye mester. Nu kan han endelig se frem til regelmæssige måltider og en blød seng at sove i.

Lokket med af varulv


Fra den bagerste række i ventesalen har to mænd længe betragtet Hannaple. Nu kommer de på benene, slentrer hen til teenageren og falder i snak. Den ene af de to er en flot ung mand i starten af 20'erne ved navn Hans Grans. Den anden er en renskuret og velnæret herre på omkring 40 år, som lyder navnet Friedrich “Fritz” Haarmann. De tre kommer godt ud af det med hinanden, og snart rejser den lille gruppe sig og forlader banegården.

Lig skyller op langs floden Leine


Det er sidste gang, den 17-årige bliver set i live. Den unge Adolf Hannaple er stødt på en mand, som snart skal blive kendt for at stå bag en række af Tysklands mest makabre forbrydelser i nyere tid. De kommer første gang offentligheden for øre, da menneskeknogler i 1924 begynder at skylle op langs floden Leine i Hannover. Det viser sig hurtigt, at de 500 knogler, som politiet fisker op fra floden, kun udgør en brøkdel af rædslerne – flere uhyrligheder lurer under overfladen.

Du kan downloade hele grufulde historie om en af Tysklands værste seriemordere.

NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

Haarmann-sangen

Hør den grumme sang, som tyske forældre brugte til skræk og advarsel: “Warte, warte nur ein Weilchen“ (“Vent nu blot en lille tid”):


De værste seriemordere gennem tiden – læs vores store tema

Måske er du interesseret i...

Læs også