USAs værste seriemorder: Ted Bundy

Ted Bundy fik topkarakterer, var frivillig på en selvmordshjælpelinje og med i det republikanske parti. Mange mente, at han med sit vindende væsen og gode udseende kunne drive det til hvad som helst. I stedet blev han blodtørstig morder og sadist.

Baggrunden: Udadtil opretholder Ted Bundy en pæn facade, som charmerer lærere og venner. Men indadtil har elitestudenten længe fantaseret om voldelig sex, tvang og menneskejagt.

Forløbet: Mellem 1974 og 1978 myrder og mishandler Ted Bundy 36 kvinder – muligvis helt op til 100 – over det meste af USA – bl.a. i staterne Washington, Utah, Colorado og Florida.

Konsekvensen: I 1979 dømmes Ted Bundy til døden, men bliver pga. flere appelsager først henrettet 10 år senere den 24. januar 1989.

1971, Seattles krisetelefon, Washington

Ted Bundy har succes med alt, hvad han rører ved. Studier, arbejde og kærlighed. Han er endda begyndt som frivillig på en krisetelefon.

Foran Ann Rule, midt i kriseklinikkens kontor, sidder en ung mand, hun ikke har set før. “Det her er Ted Bundy”, siger en kollega og peger. “Han skal arbejde sammen med dig”.

Bundy kigger op og smiler. Han er glatbarberet og velfriseret – ikke langhåret som de fleste andre unge. Stabler af lærebøger ligger strøet ud over hans bord. Bundy henter straks en kop kaffe til Ann. Hun kan lide ham med det samme. Alt ser da også ud til at køre for den 24-årige mand. Han læser psykologi og får udelukkende topkarakterer. Han har allerede knoklet sig opad som valgkampsmedarbejder for det republikanske parti i Washington. Partifolk spår ham en stor karriere – måske som toppolitiker.

Han har en forlovet, der tilbeder ham – ikke overraskende, tænker Ann. Han er en flot, intelligent og høflig mand, med en aristokratisk næse og indtagende blå øjne. Ted Bundy smiler til sin nye kollega og peger over på alle telefonerne. Hele natten vil ulykkelige mennesker ringe ind. Mange af dem skal tales fra at begå selvmord.

“Tror du, vi kan klare alt det her”, spørger han. “Det håber jeg”, svarer Ann.

Ann Rule fandt sin kollega på krisetelefonen, Ted Bundy, meget charmerende. Hun skrev senere en bog om sin ven, seriemorderen.

Det f'ørste voldelige overfald - 4. januar, 1974

Længe har Ted Bundy haft vilde fantasier om voldelig sex, tvang og menneskejagt. Nu kan han ikke styre det længere.

Joni Lenz er gået i seng. Den 18-årige, sky pige bor i et hus nær universitetet med flere andre unge, og rundt om i værelserne sover folk. Ingen vågner ved, at Ted Bundy i ly af mørket sniger sig ind gennem en dør til kælderen. Bundy mærker en sitrende følelse af spænding, opstemthed og fare. Han føler, han er på jagt. Stille åbner Ted Bundy en dør og lister hen til sengen, hvor Joni sover. Med fuld kraft hamrer han en metalstang mod hendes hoved, så hun mister bevidstheden. Han slår hende igen. Derefter trækker han et medbragt speculum frem – et gynækologisk instrument – og støder det brutalt op i hendes underliv. Da han tager flugten, ligger Joni bevidstløs tilbage med omfattende skader i hjernen og underlivet.

De værste seriemordere gennem tiden – læs vores store tema

I seng med kongen

Nyt blad: Det var et krævende job at være kongens elskerinde! Kom med til 1600-tallets Europa, hvor vi giver et indblik i, hvordan det var at være royal elskerinde.

Få din egen minidrone

Abonnement: Få din helt egen drone, som kan flyve i alle retninger, snurre, rulle og slå kolbøtter. Du får den sammen med 2 nr. af Historie for 49,50,-

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra Historie.

Tilmeld dig og modtag hver uge:

  • De bedste artikler
  • De friskeste, gamle nyheder
  • Ugens quiz

Poll

Tag Diktator-testen

Politikere: Tag Histories test og find ud af, hvilken diktator, du minder mest om.

Illustreret Videnskab

Quiz Battle: Test din paratviden

Videnskab: Quiz Battle er nemt at lære, men svært at mestre.

Ville du anbefale Historie til andre?

Om historie: Fortæl hvad du synes og deltag i konkurrencen om flotte præmier.

Skaljakke og 3 numre af Historie: 89,50

Abonnement: Køb 3 numre af Historie og få en nano-skaljakke med i prisen. Spar 910 kr!

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications