I 200 år har forskere været i tvivl om, hvor Shakespeare ligger begravet. Nu er tvivlen endnu stærkere, efter det er kommet frem, at der ikke er noget kranie i den grav, man troede tilhørte den berømte forfatter.

© Shutterstock

Shakespeares kranie mangler i graven

Kritikere har længe betvivlet Shakespeares gravsted, og nu er tvivlen blevet bestyrket: Kraniet mangler nemlig i graven.

4. juli 2016

Arkæologer fra Staffordshire University har undersøgt Shakespeares grav og konstaterer nu, at digterens kranie tilsyneladende ikke længere ligger sammen med resten af skelettet.

Shakespeare menes at være begravet i Holy Trinity Church i Stratford-upon-Avon nordvest for London, men da graven ikke bærer hans navn, har historikere i over 200 år diskuteret, om digteren virkelig ligger begravet der. 

Forskere scanner Shakespeares grav i Holy Trinity Church nordvest for London. Flere historikere har betvivlet stedet og bl.a. kritiseret graven for at være for kort.

© Arrow Media/Channel 4

Underlig forstyrrelse omkring hovedet

Derfor har arkæologer nu, 400 år efter hans død, undersøgt graven med en scanner, der via radio­signaler kan trænge gennem overfladen.

“Vi kan se, at der i Shakespeares grav er en underlig forstyrrelse omkring hovedet. Jeg er meget overbevist om, at hans kranie overhovedet ikke ligger i Holy Trinity Church”, fortæller arkæolog og leder for projektet Erica Utsi.

Forskerne vil nu finde frem til, hvor Shakespeares kranie så befinder sig.

Måske er du interesseret i...

Læs også