Træt af cancan og Moulin Rouge: Danserinde ville skabe sit eget show

Hun var tidens største cancan-stjerne i forlystelsesmekkaet Moulin Rouge i Paris. Men i 1895 tog hun en chance og investerede alle sine penge i sit eget show. Nu ville hun være mavedanser.

19. marts 2015 af Marianne Dalsgaard

Skifter cancan ud med mavedans

Louise Weber blev født af en fattig vaskekone i 1866. 29 år senere var hun cancan-stjerne i Moulin Rouge under kunstnernavnet "La Goulue" (Den grådige). Danserinden var berømt, feteret og tjente mange penge, men hun var ikke tilfreds. Hun ville have sit eget show.

6. april 1895 proklamerede La Goulue, at hun forlod Moulin Rouge. I stedet investerede hun de fleste af sine penge i en tivolistand, hvor hun ville optræde som mavedanser. Men ingen kom og så hendes show. Heller ikke, da hun forsøgte sig som løvetæmmer.

Vender tilbage til Moulin Rouge som en fattig kone

La Goulue drak sine sidste penge op og levede en forhutlet tilværelse. Til sidst blev hun sat på gaden. Den tidligere stjerne vendte tilbage til Moulin Rouge, men kun for at stå på fortovet udenfor og sælge cigaretter.

Hun døde i armod i 1929, men vil altid være kendt som den største cancan-stjerne i Moulin Rouge.

Læs om de frække cancan-dansere - med og uden trusser - fra Historie nr. 5/2015. Download artiklen her.


NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i...

Læs også