Berlin – nazisternes hovedstad og de hemmelige områder i Sudeterne

5 dage med bus til Berlin og Sudeterne i Polen 20. - 24. Juni 2016. Rejseleder: Cand. mag. Torsten Granov.

8. december 2015

I august 2015 gik nyheden om fundet af et tysk tog fra 2. Verdenskrig fyldt med guld verdenspressen rundt. Interessen for området i det sydvestlige Polen, hvor ”guldtoget” skulle befinde sig, var stor.

Få et af de populære actionkameraer sammen med Historie til en super pris

Avisartikler og fjernsynsindslag blev bragt over hele verden, også i Danmark. Men området rummer mange andre mærkelige spor efter nazisternes aktiviteter: Et slot, der muligvis var under ombygning til hovedkvarter for Adolf Hitler, med kæmpemæssige underjordiske anlæg, hvis formål er ukendt.

Muligvis beregnet til eksperimenter med nye våben, måske en atombombe? På vejen til området besøger vi Berlin og ser bygninger og anlæg, som nazisterne byggede i det, der skulle være hovedstaden i 1000-års riget, byen skulle være en verdensmetropol og have nyt navn: Germania.

Turens højdepunkter:

  • Olympiastadion
  • Wilhelmstrasse, med nazusternes regeringsbygninger
  • Bentlerblock, hvorfra kupforsøget mod Hitler 20. Juli 1944 blev ledet
  • Breslau
  • Fürstensttein, Hitlers nye hovedkvarter ?
  • Riese. De kæmpestore underjordiske anlæg, hvis formål er ukendt
  • Underlige konstruktioner med ukendt funktion i området, hvor ”Guldtoget” muligvis findes.

Læs mere om rejsen her


Rejsens program: 

1. dag: Afgang fra København kl. 6 over Sjælland og Falster til Gedser-Rostock-færgen. Opsamling langs motorvejen. Videre mod Berlin. Besøg på Olympiaden og den allierede soldaterkirkegård. Vi bor i Berlin to nætter.

2. dag: Byrundtur i Berlin. Rigsdagsbygningen og Brandenburger Tor. Det nye Rigskancelli. Gåtur ad Wilhelmstrasse forbi Goebbels´ propagandaministerium og Görings luftfartsministerium. Udstilling om det tyske politi og SS, Topographie des Terrors. Besøg på Bendlerblock.

Besøg på museum om modstanden mod nazistyret i den samme bygning. I løbet af dagen passerer vi rester af Muren. Tur op ad Unter den Linden gennem det tidligere Østberlin. Mulighed for på egen hånd at besøge det fremragende ”Historische Museum”, med en meget spændende udstilling om nazitiden.

3. dag: Afsked med Berlin og kurs mod Wroclaw, der tidligere hed Breslau. Vi ser bl.a. Markedspladsen og kvarteret omkring domkirken. Vi kører også forbi den historiske banegård. Umiddelbart inden Breslau blev indesluttet af russerne, forlod et pansertog byen.

Besøg på slottet Ksiaz, der oprindeligt hed Fürstenstein.. Vi besøger slottet, og ser den ufærdige ombygning, de tilgængelige dele af de underjordiske anlæg og de rum i slottet, der angiveligt var beregnet for Adolf Hitlers beboelse. Efter besøget kører vi til vort nærliggende hotel, hvor vi overnatter.

4. dag: Tur til området i Sudeterbjergene, hvor ”guldtoget” skulle være skjult. Det er ikke sandsynligt, at vi finder det, men vi besøger det område, hvor nazisterne var i gang med at etablere deres største underjordiske anlæg, ”Riese”.

Vi besøger to af de underjordiske anlæg, ser tunnelerne og de underjordiske haller. Vi besøger også en mærkelig konstruktion, der består af en cirkel af buer i armeret beton. Det skulle angiveligt være anvendt til forsøg med en antityngdekraftmaskine, ”die Glocke”, der har en vis lighed med de såkaldte flyvende tallerkner.

Der er i området rigeligt, der kan sætte fantasien i gang, selvom vi ikke finder ”Guldtoget”. Vi overnatter endnu en gang på vort hotel.

5. dag: Vi forlader hotellet om morgenen og kører gennem Polen og Tyskland til Rostock, sejler til Danmark og regner med at være tilbage i København kl. ca. 21.30.


Praktiske oplysninger:

Turen pris er kr. 4.985,- pr. person i dobbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse kr. 1.200,-


I prisen er inkluderet:

Transport i moderne langtursbus.

Færge Gedser-Rostock retur

Overnatning på hoteller med bad og toilet på alle værelser.

Morgenmad.

Alle entréer, besøg og udflugter nævnt i programmet.

Alle skatter, afgifter og gebyrer.

Historiskkyndig dansk ekspertrejseleder.


Læs mere om rejsen her

 

Måske er du interesseret i...

Læs også