USS Missoury - slagskibet hvor Japan overgav sig officielt til amerikanerne - nu museumsskib i Pearl Harbor

Pearl Harbor og Washington og mulighed for Japan - en rejse jorden rundt

30. november - 10. december 2016 med rejseleder Poul Grooss

31. marts 2016

Kr. 41.845

Pr person i delt dobbeltværelse

Tilkøbsmuligheder

• Enkeltværelse kr. 5.985,-

• Forlængelse af rejsen i Japan kr. 6.985,-

• Enkeltværelse på forlængelsen i Japan kr. 2.000,-

 

KØB REJSEN HER

Slagskibet USS Nevada eksploderer i havneindløbet i Pearl Harbor

75-året for angrebet på Pearl Harbor d. 7. december 1941 og USAs indtræden i 2. Verdenskrig.

Mulighed for forlængelse i Japan.

Tag med til 75-året for angrebet på Pearl Harbor d. 7. december 1941 og USAs indtræden i 2. Verdenskrig. Afrejse; 30. november - 10. december 2016. Med rejseleder Poul Groos. Rejsens største oplevelser inkluderer: Washington DC, Arlington-kirkegården, Washingtons monumenter for 2. Verdenskrig, Vietnamkrigen og Koreakrigen, Smithsonian Air and Space, Dulles Air and Space Museum, Honolulu, Waikiki Beach, Arizona Memorial og Pearl Harbor.

Rejsen begynder i Washington DC med en byrundtur, hvor vi skal se mange af de berømte mindesmærker og museer med tilknytning til USAs krige og militærhistorie: Arlington, monumenterne for 2. Verdenskrig, Koreakrigen og Vietnamkrigen. Vi skal se flådemuseet og flymuseet, hvor Enola Gay, bombemaskinen, der kastede den første atombombe over Hiroshima, er udstillet. Vi besøger Arizona Memorial, u-båden Bowfinn, slagskibet Missourri på Pacific Aviation Museum. Vi skal også på rundtur på øen Oahu, det er den ø i Hawaii-øgruppen, hvor Pearl Harbor og Honolulu ligger.

I Tokyo skal vi se, Yukusuni-helligdommen, hvor Japans faldne æres. Vi skal se militærmuseet og på rundtur i Tokyo. Vi besøger Kamakura og flådebasen Yokosura med admiral Togos flagskib fra Den russisk-japanske Krig. Vi tager Shinkansen til Hiroshima, hvor vi ser museet og Fredsparken og resterne af hærens hovedkvarter fra 1945.

USS Arizona Memorial Pearl Harbor i Honolulu forankret over det sunkne slagskib

Dagsprogram:

1. dag: Afrejse. Ankomst Washington DC.

Vi ankommer til Washington DC sidst på eftermiddagen. Vi kører til vort hotel og indkvarteres. Herefter spiser vi middag sammen.

2. dag: Byrundtur i Washington DC. Arlington Kirkegården, Lincoln, Capitol, Det hvide Hus mm.

Vi tager på en byrundtur. Vi begynder med at besøge Arlington Kirkegården, hvor kendte og ukendte fra USAs mange krige er begravet. Her hviler også Kennedy-brødrene, hvis gravsted vi ser. Fra Arlington kører vi til The Mall, der går fra Lincoln Monumentet til Capitol. Her besøger vi monumenterne for 2. Verdenskrig og fra Korea- og Vietnamkrigen, Lincoln Memorial og monumentet for præsident Franklin D. Roosevelt. Vi kører også forbi Det hvide Hus, som vi ser udefra. Resten af dagen er fri til museumsbesøg og til at se nærmere på Washington DC.

3. dag: The Navy Museum, The Smithsonian National Air and Space Museum.

Om formiddagen besøger vi The Navy Museum. Museet beskæftiger sig især med USAs flådes indsats, både under krig og i civile operationer som ekspeditioner til fjerne steder på kloden. 2. Verdenskrig er stærkt repræsenteret med samlinger om både indsatsen på Atlanterhavet, i Stillehavet og på hjemmefronten. Efter besøget på The Navy Museum går turen til The Smithsonian National Air and Space Museum. Det kan nok ikke lade sig gøre at se alle 20 udstillingshaller. Der skal f. eks. vælges mellem de mere end 300 fly, hvor en hel hal er reserveret til fly fra 2. Verdenskrig bl.a. den berømte japanske Mitsubishi A6M ”Zero-Sen”.

4. dag: Dulles Air and Space Museum. Afgang Washington DC.

Om formiddagen besøger vi Dulles Air and Space Museum. Det ligger uden for Washington DC, men er turen værd. Her kan man se bombeflyet Enola Gay, som kastede atombomben over Hiroshima, små og store tyske raketter fra 2. Verdenskrig, hvoraf nogle ikke findes andre steder. Der er også en række nyere og gamle fly. Fra Dulles Air and Space-center kører vi den korte vej til Dulles-lufthavnen. Herfra flyver vi til Honolulu på Hawaii. Turen tager ca. 12 timer med flyskifte undervejs. Vi ankommer først på aftenen lokal tid. Vi skal bo i området ved den berømte Waikiki-strand. Efter indkvartering er der muligvis tid til en lille gåtur langs den berømte strandpromenade.

5. dag: Fort Russy, byrundtur til fods i Honolulu.

Vi besøger Fort DeRussy, museet for den amerikanske militære tilstedeværelse på Hawaii. Vi går langs Waikiki-stranden til Fortet, så der bliver lejlighed til at se den mere moderne del af øen. Sidst på eftermiddagen går vi en tur i Honolulus midtby. Der findes mange af de bygninger fra 1941, hvor soldaterne gik i biografen, sad i arresten, spiste på restaurant eller gik på natklub eller bordel. Vi går en tur i Honolulu anno 1941, og vi spiser på en restaurant, hvor kun lidt er ændret siden.

6. dag: USS Arizona Memorial, u-båden Bowfin, USS Missouri, Pacific Aviation Museum.

Vi besøger USS Arizona Memorial med udstilling og den flydende mindehal, som ligger umiddelbart over resterne af slagskibet, som man tydeligt kan se under vandet. Ved siden af Arizona Memorial ligger u-båden Bowfin, som vi besøger. Herfra tager vi til slagskibet Missouri. Skibet er nu museumsskib, hvor stort set al teknik, herunder de store kanoner er bevaret. Det var på dækket af Missouri, der lå opankret ud for Tokyo, at japanerne underskrev deres overgivelse efter 2. Verdenskrig. Vi besøger også det relativt nyåbnede Pacific Aviation Museum. Vi bevæger os i området, hvor slagskibene d. 7. december 1941 var ankret op på linje, Battleship Row, hvor japanernes angreb var mest succesfulde. Under vort ophold i området fortælles om steder, personer og begivenheder med relation til angrebet i december 1941.

7. dag: Heldagstur på øen. Scofield Barracks, Punchbowl.

Vi tager på en heldagstur rundt på øen. Vi besøger bl.a. Scofield Barracks, kasernebygningerne, der var med i filmen ”Herfra til evigheden”, vi ser monumenter og museer med tilknytning til militæret og krigen. Vi besøger også den nordlige strand, hvor den primitive radar opfangede de angribende fly i 1941. Undervejs besøges også udsigtspunktet Nuuanu Poli Lookout. Vi besøger også den store militære kirkegård og mindeplads, Punchbowl, hvorfra der er udsigt ud over Honolulu.

8. dag: Deltagelse i officielle højtideligheder.

Dette er årsdagen for det japanske angreb. Der er forskellige mindearrangementer, og vi er inviteret til at deltage. Vort program vil blive fastlagt, når vi kender tidspunkter for de officielle højtideligheder. Hvis man ikke ønsker at deltage i mindehøjtidelighederne, er dagen fri til at se og opleve øen.

9. dag: Afrejse mod Tokyo.

Afrejse mod Tokyo om formiddagen.

10. dag: Ankomst til Tokyo.

Ankomst til Tokyo om eftermiddagen. Flyvetiden er ca. 10 timer, men vi passerer datolinjen.

11. dag: Afrejse Tokyo og hjemkomst til Kastrup.

Afrejse Tokyo og hjemkomst til Kastrup.

 

KØB REJSEN HER

 

Battleship row - de opankrede bombede slagskibe i Pearl Harbor

Forlængelse af rejsen i Japan.

11. dag: Kejserpaladsets have og Yasukuni-helligdommen.

Hvis du vælger at forlænge din rejse i Japan, besøger vi på dag 11 kejserpaladsets have og Yasukuni-helligdommen, hvor alle de faldne i Japans krige, herunder 2. Verdenskrig, mindes. Derefter besøger vi museet ved helligdommen. Det er det nærmeste, man kommer et militærmuseum i Japan, og udstillingen og dens tekster udfordrer ens forestillinger om ansvaret for Stillehavskrigen. Efter besøget tager vi med metro rundt i Tokyo, vi gør holdt i kvartererne Ginza med byens luksusforretninger, Shinjuku, spændende og folkeligt og Shibuja, der har verdens mest benyttede jernbanestation og det mest befærdede fodgængerkryds, det er en tur rundt i en af verdens mest fascinerende storbyer.

12. dag: Kamakura, flådebasen i Yokosura.

Vi tager til en af Japans gamle hovedstæder Kamakura uden for Tokyo, hvor der er templer og haver. Herfra tager vi til flådebasen i Yokosuka, hvor vi skal se admiral Togos flagskib fra den Russisk-Japanske krig. Under denne krig ødelagde japanerne først den russiske Stillehavsflåde og derefter den russiske Østersøflåde. Skibet er i tørdok og rummer mange interessante udstillinger. Efter hjemkomsten til Tokyo er der mulighed for at se på byen.

13. dag: Med Shinkansen til Hiroshima. Fredsparken.

Vi tager med højhastighedstoget Shinkansen til Hiroshima. Vi besøger fredsparken og museet om atomangrebets konsekvenser og dernæst fundamenterne af det militære hovedkvarter. Kun få steder er tilbage, men det er det eneste sted i Hiroshima, hvor ruiner efter atombombesprængningen har fået lov at ligge.

14. dag: Afgang fra Osaka. Ankomst Kastrup.

Vi tager til Osaka og herfra med fly til Europa. Der er flyskifte, inden vi når København først på aftenen.

Yasukuni helligdommen - stedet hvor alle faldne japanske soldater mindes 

Ruinen af handelskammeret i Hiroshima - en af de få overlevende bygninger fra A-bomben 

I prisen er inkluderet:

 

• Flyrejse Kastrup - Washington DC - Honolulu - Tokyo/Osaka - København

• Overnatning på gode hoteller med morgenmad

• Middag den første aften i Washington og den første og sidste aften i Honolulu

• Alle transfers

• Entréer til alle i programmet nævnte museer og samlinger

• Alle udflugter og arrangementer nævnt i programmet

• Alle skatter og afgifter

• Historiskkyndig ekspertrejseleder

• Lokale rejseledere

 

Merprisen ved tilkøb af forlængelse inkluderer:

 

• Overnatning i dobbeltværelse

• Helpension. Det er svært at læse et japansk spisekort

• Alle udflugter og entréer nævnt i programmet

• Dansk rejseleder og lokale engelsk-talende japanske rejseledere

• Forlængelsen i Japan reserveres ved tilmeldingen til rejsen

 

Kr. 41.845

Pr person i delt dobbeltværelse

 

Tilkøbsmuligheder

Enkeltværelse kr. 5.985,-

• Forlængelse af rejsen i Japan kr. 6.985,-

• Enkeltværelse på forlængelsen i Japan kr. 2.000,-

 

KØB REJSEN HER

 

Måske er du interesseret i...

Læs også