Tilhænger bad om et lån

Obernbreit, Tyskland
9. juni 1932

Jeg undskylder på forhånd, hvis jeg ulejliger Dem med mit brev. Kære hr. Hitler, vil De være så elskværdig at låne mig 500-600 rigsmark over et år mod en god sikkerhed. Jeg vil give Dem alle mine møbler samt stille en god kautionist som sikkerhed.

Anna Dietz

Udlandstysker troede på fred

Bruxelles, Belgien
10. oktober 1938

Tillad mig af mit dybeste hjerte at udtrykke min taknemmelighed. Hvad De har udført, kan endnu ikke måles. Men der vil komme en dag, hvor hele menneskeheden vil takke Dem og anerkende Deres storhed. Min kære Fører, nu kan vi, der bor i udlandet, sort på hvidt bevise over for alle fjender, at De kun vil freden + altid kun har villet freden.

Mary Albrecht

Egyptisk dreng ville i fører-praktik

Asyut, Egypten,
10. december 1938

Jeg har den ære at informere Dem om, at jeg er en egypter på 17 år. Tillad mig hermed venligst at præsentere min ansøgning om at blive studerende under Deres tilsyn. Jeg er vel bekendt med engelsk, fransk og selvfølgelig mit eget sprog, arabisk. Jeg har lært, hvordan man affyrer et gevær og en pistol.
Mange gange har jeg jaget fugle, og nogle gange har jeg jaget dyr som ræve og rådyr. Hvis ikke min ansøgning bliver accepteret, vil jeg til min død være ked af det.

Deres ærbødige tjener
Adolphe Malaty

Få et sæt Bluetooth-hovedtelefoner

Abonnement: Bestil to numre af HISTORIE, og få et par lækre trådløse hovedtelefoner med. I alt kun 49,50 + porto og eksp.

Beduinkrigernes blitzkrig

Nyt blad: Få historien om en lille hær af beduinkrigere, der i år 632 erobrer enorme landområder.

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra Historie.

Tilmeld dig og modtag hver uge:

  • De bedste artikler
  • De friskeste, gamle nyheder
  • Ugens quiz

Poll

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications