I 21 måneder fordrev mandskabet tiden med sang og spil, mens deres skib sad fast i isen. 12. juni 1881 sank det og overlod mændene til Arktis' barske natur.

The Herald stod bag katastrofal polarekspedition

Læserne var vilde med artikler om en ekspedition til Nordpolen, som fandt sted i 1879-1882. Avisen New York Herald havde finansieret turen og fik fuldt udbytte - også selvom deltagerne aldrig nåede Nordpolen.

Artikler om ekspedition var et hit

De døde af sult, udmattelse og kuldeskader. 20 ud af 33 mænd kom aldrig hjem efter at være draget med skibet USS Jeannette på ekspedition til Nordpolen i 1879. Rejsen var finansieret af rigmanden James Gordon Bennett jr., som ejede avisen New York Herald. Ekspeditionen slog fejl, men artikler om mændenes strabadser på isen solgte i den grad aviser.

New York Herald havde også finansieret flere af Henry Stanleys ekspeditioner til Afrika. Bl.a. den berømte tur i 1871, hvor han fandt David Livingstone.

Læs om hele den skæbnesvangre ekspedition til Nordpolen fra Historie nr. 3/2015 - download den her.

NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

21. dec. 1881:

De overlevende fra ekspeditionen til Nordpolen fortæller om deres overlevelseskamp.

19. april 1882:

Skibet Rodgers var sendt ud for at lede efter den forsvundne ekspedition, men brød i brand på vejen.

27. april 1882:

Læserne får indsigt i kaptajn De Longs dagbogsnoter. Han døde i det nordlige Sibirien i oktober 1881.

Måske er du interesseret i...

Læs også