Udforskning

 • Side 1 ud af 9
 • Aleksej Leonov på vej mod det ukendte. Rumdragten er aldrig blevet testet.

  Russisk kosmonaut erobrede rummet

  28.09.2015.

  Russerne satser alt på at vinde endnu sejr i rumkapløbet mod USA og sender Aleksej Leonov afsted til det ydre rum.

 • Talløse skibsdramaer har udspillet sig ved Auckland Islands, hvor kastevinde og klippeskær gør farvandet dødsensfarligt.

  Virkelighedens Robinson ekspedition

  17.09.2015.

  To besætninger er strandet i hver sin ende af en gudsforladt ø. I syd hersker sammenhold og orden, i nord råder jungleloven. Velkommen til virkelighedens Robinson.

 • Cal Rogers tog selvsikkert udfordringen op og meldte sig til den hæsblæsende konkurrence om hvem, der kunne blive den første pilot, som fløj tværs over USA på højst 30 døgn.

  Tværs over USA i en smadrekasse

  20.07.2015.

  I 1911 letter Cal Rodgers for at blive den første pilot, som flyver tværs over USA fra kyst til kyst, men det spinkle Wright-fly styrter ned igen og igen.

 • Selkirk blev reddet i 1709; Defoe udgav sin roman 10 år efter. Bl.a. derfor mener historikerne, at Selkirk er forbilledet for Crusoe.

  Mød virkelighedens Robinson Crusoe

  18.06.2015.

  Efter et skænderi med skibskaptajnen bliver Alexander Selkirk sat i land på en ø langt ude i Stillehavet. Selkirk betragtes som virkelighedens Robinson Crusoe.

 • Pilotkollektivet 13 Black Cats pralede med at "ville gøre alt" for deres tilskuere. Piloterne var bl.a. villige til at spille tennis på en flyvinge, sprænge et fly i luften og styrte ned i et hus.

  Luftens vilde vovehalse

  26.02.2015.

  Flyet er knap opfundet, før vovehalse kaster sig ud i dødsforagtende luftakrobatik. Nogle springer fra fly til fly, andre flyver med løver i cockpittet. Alt sammen for at tilfredsstille et publikum, der vil se døden i øjnene.

 • I 21 måneder fordrev mandskabet tiden med sang og spil, mens deres skib sad fast i isen. 12. juni 1881 sank det og overlod mændene til Arktis' barske natur.

  Avis tjente penge på tragisk ekspedition

  30.01.2015.

  I 1879 finansierede New York Herald en ekspedition til Nordpolen. Rejsen blev en fiasko, men gav stof til mange artikler og solgte masser af aviser.

 • Quiz: Opdagelsesrejser

  03.11.2014.

  Hvad var Columbus erhverv og hvordan døde John Speke? Test din viden om historiens opdagelsesrejsende.

 • De tre mænd, iført støvler af rensdyrskind, skal trække to slæder og i alt 350 kilo efter sig.

  Polarfarere satser alt i jagten efter æg

  11.08.2014.

  Polarfarere vil som de første i historien skaffe æg fra kejserpingvinere for at løse et af videnskabens største mysterier.

 • Quiz: Polareventyr

  04.07.2014.

  Hvad hed Robert Scotts første skib? Og hvornår sejlede den første atomubåd til Nordpolen?

 • George Mallory var dybt rutineret og havde besteget bjerge i over 15 år, da han døde. Mallorys tredje forsøg på at bestige Everest blev hans sidste.

  Briter døde for Mount Everest

  04.06.2014.

  Officielt blev Mount Everest besteget i 1953. To briter kan dog have erobret bjerget i 1924 - men de levede ikke længe nok til at fortælle om deres bedrift.

 • Moderne historikere er enige om, at Peary formentlig aldrig satte fod på Nordpolen.

  Peary nåede ikke Nordpolen

  17.04.2014.

  Robert Peary gjorde krav på at være første mand på Nordpolen, men fuskede med sine oplysninger.

 • Quiz: Luftens helte

  07.02.2014.

  Charles Lindbergh, Wright-brødrene og William Boeing var alle bidt af en gal flyvemaskine. Test din viden om historiens flypionerer her.

 • Niagara Falls tiltrak verdens vovehalse

  06.02.2014.

  I næsten 200 år har Niagara Falls lagt scene til nogle af historiens mest vanvittige vovestykker. Ikke alle overlevede.

 • Tema: Luftens helte

  02.02.2014.

  Lige siden Wright-brødrenes opfindelse af flyvemaskinen i 1903 har fly og piloter fascineret omverdenen. Lindbergh krydsede Atlanten og fik heltestatus, Stalins nathekse afkrævede de tyske piloters respekt, og tre brødre fra DDR flygtede over Muren i et hjemmebygget fly.

  Lad dig begejstre af luftens helte i vores tema nedenfor.

 • Myten om El Dorado udsprang af fortællinger om et religiøst ritual hos muisca-stammen og bredte sig hurtigt blandt de spanske opdagere.

  Inkaernes El Dorado

  05.01.2014.

  Hemmelig inkaby kan være den sagnomspundne by El Dorado

 • To mænd sled gerne i over en uge for at save og hugge sig gennem de største redwood-træer. Udbyttet var imidlertid tilsvarende stort. Nogle træer vejede op mod 1.400 tons, og 40 store huse kunne nemt bygges af bare én stamme.

  Se fotos: Gigantiske træer var guld værd

  05.12.2013.

  Nybyggerne strømmede til Californien i jagten på guld. Langt de fleste måtte se drømmen smuldre, men nogle få ramte en guldåre. De begyndte at fælde træer.

 • Ved hjælp af teksterne på Rosettastenen kunne eksperter snart tyde de egyptiske hieroglyffer.

  Top 5: Største amatørarkæologer

  24.10.2013.

  Her er de amatørarkæologer, som redaktionen har dømt til at være historiens største. Er du enig i prioriteringen? Deltag i vores afstemning.

 • Quiz: Bjergbestigning

  04.10.2013.

  Hvor ligger bjerget Matterhorn, hvor lang tid tog det Pierre-André Gobet at bestige Mont Blanc og hvordan har Mount Everest fået sit navn? Kender du svarene er du allerede godt på vej til 15 rigtige i Histories quiz om bjergbestigning.

 • På vej til Everest basecamp. I 1922 nåede George Finch 8320 m op ad Mount Everest - men da han brugte ilt, fandt andre bjergbestigere hans præstation ”usportslig”.

  Mount Everest 60 år: 10 dramaer på bjerget

  22.05.2013.

  I dag er det 60 år siden Mount Everest blev besteget første gang. Læs om 10 markante begivenheder i den lange historie om menneskets vej til Everest.

 • Efter Deane-brødrenes gennembrud begyndte andre vragjægere at kopi­ere deres udstyr, så de kunne få del i bjærgningsgevinsterne.

  Dykkere tjente formuer som vragjægere

  15.05.2013.

  Havet omkring England var i 1800-tallet fyldt med gamle skibsvrag, og vragjægere kunne tjene tykt på at bjærge ankre og kanoner.

 • Side 1 ud af 9

Læs spændende beretninger om udforskning, opdagelser, opdagelsesrejser, ekspeditioner, genfundne sørøverskibe og skatte.

I seng med kongen

Nyt blad: Det var et krævende job at være kongens elskerinde! Kom med til 1600-tallets Europa, hvor vi giver et indblik i, hvordan det var at være royal elskerinde.

Få din egen minidrone

Abonnement: Få din helt egen drone, som kan flyve i alle retninger, snurre, rulle og slå kolbøtter. Du får den sammen med 2 nr. af Historie for 49,50,-

Tilmeld nyhedsbrev

Gratis nyhedsbrev fra Historie.

Tilmeld dig og modtag hver uge:

 • De bedste artikler
 • De friskeste, gamle nyheder
 • Ugens quiz

Poll

Tag Diktator-testen

Politikere: Tag Histories test og find ud af, hvilken diktator, du minder mest om.

Illustreret Videnskab

Quiz Battle: Test din paratviden

Videnskab: Quiz Battle er nemt at lære, men svært at mestre.

Ville du anbefale Historie til andre?

Om historie: Fortæl hvad du synes og deltag i konkurrencen om flotte præmier.

Skaljakke og 3 numre af Historie: 89,50

Abonnement: Køb 3 numre af Historie og få en nano-skaljakke med i prisen. Spar 910 kr!

Illustreret Videnskab
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications