Liu Kun/SIPA/Ritzau Scanpix
Kina guldsegl Zhang Xianzhong

Brutal oprørsleder mistede uvurderligt guldsegl i søslag

Under udgravningen af en af Kinas største skatte har arkæologer gjort et spektakulært guldfund.

Et uvurderligt segl, som har tilhørt en kinesisk prins, er dukket op under en spektakulær udgravning i Kinas Sichuanprovins.

Her har arkæologer siden januar fundet mere end 10.000 genstande, der sank til bunds i Min Jiang-floden under et stort søslag i 1646.

Ifølge avisen China daily omfatter de mange genstande guld, sølv, mønter, smykker og våben, som tihørte den brutale oprørsleder Zhang Xianzhong.

Han anførte i 1600-tallet en bondeopstand mod Mingdynastiet og erobrede bl.a. Sichuans provinshovedstad Chengdu, hvor han i 1644 udråbte sig selv til kejser.

Flåde faldt i baghold

To år efter forlod Xianzhong byen for at erobre Kinas Hubeiprovins, men hans enorme flåde blev undervejs angrebet af en af Mingdynastiets generaler, som sænkede op imod 1.000 af hans skibe.

Ombord var bl.a. det næsten otte kilo tunge guldsegl, som ifølge inskriptionen har tilhørt en af Mingdynastiets prinser. Seglet er sandsynligvis blevet røvet af Xianzhong.

Den selvudråbte kejser, som ifølge de historiske kilder stod bag enorme massakrer på civile­, blev dræbt i et slag i 1647.

Over 60.000 genstande fundet

Udgravningen af de tabte skatte begyndte i 2017, efter at genstande fra Mingdynastiet dukkede op på den sorte børs.

Politiet undersøgte sagen og fandt flere illegale udgravninger langs Min Jiang-flodens bred.

Myndighederne indledte derfor en udgravning, som indtil nu har resulteret i fundet af over 60.000 genstande.