Shutterstock

Kinas kejser får tusindvis af nye terrakottakrigere

Kinesiske arkæologer har fundet 20 nye terrakottasoldater i kejser Qin Shi Huangdis enorme gravkompleks. Men der er mange flere.

Kinesiske forskere har gjort et fund af 20 nye terrakottasoldater i den enorme grav tilhørende kejser Qin Shi Huangdi (259-210 f.Kr.). Fundet blev gjort i en udvidelse af den eksisterende udgravning af kejserens soldaterhær – et par kilometer nord for hans mausoleum i Shaanxi-provinsen i det centrale Kina.

Det nye fund omfatter bl.a. statuer af en general og flere officerer og forventes at kunne bidrage med ny viden om soldater af højere rang. Arkæologerne håber især, at de kan lære nyt om de kinesiske officerers våben og rustninger i 200-tallet f.Kr.

Studier af terrakottakrigerne har afsløret, at de oprindeligt var malet i spraglede farver.

© Charlie/Wikimedia Commons

Mange flere fund på vej

Arkæologerne forventer, at de 20 nye krigere kun er toppen af isbjerget. På nuværende tidspunkt er i alt ca. 2.000 terrakottakrigere blevet udgravet, men kineserne mener, at gravkomplekset kan rumme op mod 20.000 krigere.

Den nuværende udgravning kan afdække hele 6.000 nye figurer – både soldater og heste – oplyser arkæologerne.

De nye figurer er ikke så velbevarede som nogle af de tidligere fund – flere af dem var gået i stykker, men arkæologerne vurderer, at det er muligt at samle dem igen, så de kan blive udstillet med resten af hæren.