Tutankhamons hemmelige gravkammer er ”fyldt med skatte”

Egyptens turistminister taler over sig i spansk avis og afslører, at verdens mest berømte gravkammer gemmer på en af ”de største opdagelser i det 21. århundrede”.

I 1922 fandt Howard Carter Tutankhamons gravkammer - nu ser det ud til, at der er flere skatte i vente.

Da den britiske arkæolog Howard Carter åbnede den forseglede indgang til Tutankhamons gravkammer den 26. november 1922, vendte han sig mod sin kollega Lord Carnarvon og udbrød: ”Det er vidunderligt!”.

Og skal man tro Egyptens turistminister Hisham Zazou gemmer det sagnomspundne gravsted på mange flere vidunderlige fund, end dem, der begejstrede Howard Carter og resten af verden for knap 100 år siden.

”Vi ved ikke, om det hemmelige gravkammer gemmer på Nefertiti eller en anden kvinde, men det er fyldt med skatte”, siger Hasham Zazou til den spanske avis ABC.

Tutankhamon – nu i 3D

Det hemmelige gravkammer, Hasham Zazou hentyder til, kom på alles læber sidste efterår, da en helt ny 3D-laserteknologi afslørede hidtil ukendte passager i barnekongen Tutankhamons berømte sidste hvilested.

Passager som ifølge den britiske egyptolog Nicholas Reeves med stor sandsynlighed indeholder dronning Nefertitis gravsted.

Århundredets største opdagelse

”Vi har tidligere sagt, at vi var 60 procent sikre på, at der var noget bag væggene. Men nu er vi 90 procent sikre”, udtalte den egyptiske minister for oldtidsfund, Mamdouh al-Damaty, sidste år til nyhedsbureauet Ritzau.

De egyptiske myndigheder har holdt kortene tæt ind til kroppen indtil videre, men nu tager den egyptiske turistminister altså bladet fra munden.

Og det er ikke så lidt, Hasham Zazou har at sige om de nye opdagelser.

“Nicolas Reeves har fundet en væg bag Tutankhamuns grav, der leder ind til et rum, hvor der har vist sig at være metal, sten … alle mulige skatte. Til april annoncerer vi nyheden til hele verden”, siger han og fortsætter:

”Det vil blive et nyt ’Big Bang’ – det 21. århundredes største opdagelse”.

Falsk nazi-guldtog

For historienørder og arkæologientusiaster verden over, vil den egyptiske turismeministers udtalelser naturligt nok skabe stor begejstring.

Men intet er sikkert, før hullet bores i væggen, og arkæologerne med egne øjne ser, hvad der gemmer sig bag Tutankhamons dekorerede gravvæg. Akkurat som Howard Carter gjorde det for små 100 år siden.

Viser det sig, at de hemmelige kamre ikke gemmer på andet end varm luft fra en lidt for overivrig turistminister, kan Hasham Zazous passende tage til Polen og finde en skulder at græde ud ved.

I september sidste år udtalte den polske kulturminister, at han var ”99 procent sikker på”, at der lå et gammelt nazi-guld-tog begravet i en underjordisk tunnel i den syd-vestlige del af landet. Det viste sig at være 100 procent forkert.