1. Smør dig selv ind i olivenolie
Før både træning og konkurrencer smurte de græske atleter sig altid ind i olivenolie. Oliven beskyttede imod den bagende græske sol, fungerede som en fugtighedscreme, der hjalp musklerne til at slappe af, og beskyttede porerne fra at blive fyldt med sand og skidt.
Efter træningen blev blandingen af olie, sved og skidt skrabet af og solgt til medicinske formål eller direkte til – især kvindelige – fans.
2. Træn når du har tømmermænd
De gamle grækere elskede store fester, hvor vinen flød i stride strømme, men hverken tømmermænd eller fuldskab var en undskyldning for at slække træningen.
Den græske forfatter Philostratus advarede på det kraftigste imod for meget vin, men understregede, at hvis “uheldet” alligevel var ude, skulle den normale træningsrutine stadig gennemføres, da sveden ville tvinge vinens dårligdomme ud af kroppen.
3. Spis i moderate mængder
Grækerne lærte hurtigt, at en veltræning krop ikke kommer ved træning alene, men også igennem kosten.
De vidste bl.a., at hvidt brød og vin satte sig på maven, men vigtigst af alt skulle den spirende atlet ikke spise for meget. Ifølge træningseksperten Philostratus kunne overspisere altid kendes på deres “Tykke øjenbryn, fremtrædende kraveben og deller af fedt rundt om livet”.