Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

35.000 genstande fra indianerne

Et motorvejsprojekt i Canada er blevet sat på pause, fordi en mindst 400 år gammel indianerboplads er dukket op af jorden.

Shutterstock

I forbindelse med anlæggelsen af en motorvej i Ontario i det sydøstlige Canada er rester efter en gammel indianer-bosættelse dukket frem af jorden.

Bosættelsen har tilhørt indianere fra den såkaldte Irokeser-føderation, der er en sammenslutning af flere grupper af indianerstammer i det nordøstlige Nordamerika.

Stedet har vist sig at være et rent slaraffenland for enhver med interesse i irokesernes historie.

Forstenet mad giver viden om indianernes kost

Siden udgravningerne startede tilbage i juli 2020, har forskerne fundet intet mindre end 35.000 genstande af historisk betydning på stedet.

Fundene inkluderer bl.a. spor efter langhuse, keramik, stenredskaber, projektiler, dyreknogler og forstenede fødevarer som bønner og majs.

Forskerne anslår – baseret på dateringen af de fundne objekter – at området må have været beboet i årene fra ca. 1300 til 1600.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul