Romerriget

Colosseum i Rom i Romerriget

Romernes verden

Romerske guder, romerske kejsere og helt almindelige romere - vi fortæller historier om alt fra den romerske civilisation.

Hold dig opdateret om den seneste nye viden om Romerriget og om de nyeste arkæologiske fund fra hele den romerske verden: fra Nordafrika til England og fra Spanien til Indien.

Følg romerne fra Romulus og Remus og byen Roms grundlæggelse. Kom tæt på de romerske kejsere og alle de blodige intriger ved deres hoffer, og overvær Romerrigets fald fra første parket.
Kejser Augustus, statue

Romerske kejsere

Der var ikke nogen sikkerhed i ansættelsen for romerske kejsere. Nogle af dem levede kun få uger eller måneder. Andre af de romerske cæsarer forblev på tronen i mere end en menneskealder, ligesom kejserdynastier også undertiden blev etableret.

Her kan du både finde portrætter af mindre kendte kejsere og af herostratisk berømte romerske kejsere: Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius, Nero - for bare at nævne de fem første ud af en meget lang liste.

Igennem Historie's mange års levetid har vi været omkring de fleste romerske kejsere på den ene eller den anden måde, så vi kan fortsætte listen længe endnu: Hadrian, Justinian, Konstantin, Marcus Aurelius - og mange, mange flere...
Romersk akvædukt.

Romerske bygningsværker

Colosseum, Pantheon, akvædukterne: romerne var mesterlige ingeniører og bygherrer - og de vidste det!

Grækerne var romerne overlegne i filosofi og kunst. Det mente romerne selv. Der var dog ingen, der kunne skabe bygningsværker, der stod i århundreder som dem. Også det havde romerne en klippefast tro på.

Se alt, hvad romerne kunne skabe i sten og med deres yderst langtidsholdbare opskrift på beton.