Shutterstock
Kort over Romerriget (117 e.Kr.).

De bedste artikler på HISTORIE om Romerriget

Romernes kejsere, erobringer, bygningsværker og alt muligt andet: HISTORIE har skrevet om alt fra den romerske verden. Her på siden finder du links til vores mange artikler om alt fra Romerriget.

Find det emne om Romerriget, der interesserer dig mest. Klik dig derfra videre til historienet.dk og gå på opdagelse i vores mange historier om Romerriget.

Her finder du links til Spartacus' slaveoprør, romerske sex-orgier, Pompejis undergang, kvindelige gladiatorer – og andre overraskende historier fra alle afkroge af det romerske imperium.

Romerrigets kejsere

Gå på jagt i vores fængslende historier om nogle af de mange magtfulde kejsere i Romerrigets historie. Her finder du både portrætter af de mest kløgtige og de mest uhyrlige romerske kejsere.

Den romerske republik

Roms vej fra republik til kejserdømme er fuld af dramatik. Her er links til en række dybdegående beretninger om nogle af de vigtigste aktører i de magtkampe, der førte til kejserdømmets sejr i Rom.

Roms erobringer

Rom indledte sine erobringer som et forsvar, men mere ville have mere, og snart stod de med et gigantisk imperium, som konstant krævede mere militær.

Roms militær

Romerrigets enorme udbredelse skyldes både et meget effektivt militærvæsen og den teknologiske udvikling af nye og gamle våbentyper.

Roms dagligdag og fritid

Den overleverede viden om romernes dagligliv er stor. Det er både de mange skriftlige kilder fra Romerriget og flere århundreders arkæologiske studier, der har bidraget til vores indgående kendskab om romernes hverdag.

Kig nærmere på vores mange historier fra romernes både helt almindelige og meget usædvanlige hverdagsliv.

Romersk arkitektur, luksus og videnskab

Romerne byggede nogle af historiens mest imponerende bygningsværker. Deres luksuriøse livsstil krævede, at de sugede materialer fra hele den kendte verden til sig. Her er nogle af vores mange historier om romernes arkitektur og videnskab.

Pompeji

Pompeji er et arkæologisk mekka. Det er den by, som har givet forskerne allermest viden om livet i byerne uden for Rom. Derfor fylder Pompeji også meget i vores spalter.