Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

En romersk hjelm fundet i 1890 ledte arkæologer på sporet af den 2.000 år gamle militærlejr nær Olfen. Udgravninger har bl.a. afdækket dele af lejrens volde.

Civilisationer - Romerriget

Fund af romerlejr udløser jubel

Forskerne fejrer fundet af en romersk militærlejr, som blev brugt under invasionen af Germanien for 2.000 år siden.

Efter godt 120 års søgen er det omsider lykkedes tyske arkæologer at lokalisere en 2.000 år gammel romersk militærlejr ved floden Lippe.

“Det er en sensationel opdagelse for romersk forskning i Westfalen”, siger direktør for region Westfalen-Lippe, Wolfgang Kirsch, til lokale medier.

Lejren blev fundet nær den lille by Olfen og udgør ifølge forskerne det manglende led i den kæde af romerske lejre, som lå langs Lippefloden. Den nyfundne lejr, der dækker et område svarende til syv fodboldbaner, var en af romernes vigtigste, da de omkring Kristi fødsel forsøgte at erobre det daværende Germanien.

Tusinder af romerske legionærer trængte dengang dybt ind i regionen, mens støttetropper befæstede de strategisk vigtige floder med forter og marchlejre. Ifølge forskerne blev lejren ved Olfen sandsynligvis brugt til at bevogte Lippeflodens overgange.

Lige siden 1890, da en romersk militærhjelm blev fundet nær Olfen, har forskerne ledt efter den lejr, de var sikre på havde ligget i området. Indtil videre har forskerne fundet romerske mønter og potteskår samt resterne af de forsvarsvolde af jord og træ, som beskyttede lejrens godt 1.000 legionærer.

Ifølge arkæologerne ligger lejren i område, som stort set ikke er blevet forstyrret i de sidste 2.000 år. Mulighederne for at få helt ny viden om romernes lejrbygning og soldaternes udstyr under invasionen af Germanien er derfor store. Eksperter forventer, at udgravningerne af området vil komme til at tage flere årtier.

Læs også:

Nazisme

Nazisterne havde i alt 42.500 lejre

2 minutter
Romerriget

Forsker: Vi har fundet spor af forsvunden romersk legion

2 minutter
Romerriget

Ekspert i kampsport hvervede romerske soldater

1 minut

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul