I stedet fik kunderne udleveret små portioner færdiglavet mad – bl.a. æg, linser, syltede grøntsager, fisk eller forskellige kødretter – som de kunne tage med.
Det hurtige måltid kunne afsluttes med en håndfuld nødder og ost med honning eller skylles ned med en varm, velkrydret vin.
Gademad blev især indtaget af Roms underklasse, da de velhavende ofte boede i store villaer med køkken og slaver.
Fastfood-stederne var da også ildesete blandt samfundets spidser og havde ry for at være tilholdssteder for bl.a. tyveknægte, drukkenbolte og spillefugle.
Ifølge den romerske historiker Dio Cassius forsøgte kejser Claudius sågar at forbyde spisestederne i år 41 e.Kr., “og han straffede dem, som ikke adlød i denne sammenhæng.”
Enkelte fastfood-steder skilte sig ud, og arkæologer har fundet fint udsmykkede spisesteder med diske af marmor og vægge prydet med mosaik, hvor kunderne kunne sidde ned og spise.