Pompeji var fyldt med bordeller

Gik folk rundt med uforløste seksuelle frustrationer i Pompeji, havde de kun sig selv at takke. Byen var nemlig spækket med horehuse.

Mange gæster på bordellet Lupanar Grande har efterladt bemærkninger på væggene.

© Getty Images

Arkæologerne mener, at der var op mod 20 bordeller i Pompeji, hvilket er usædvanlig mange for en by, der formentlig havde omkring 12.000 indbyggere i 79 e.Kr.

Byens rige borgere tilfredsstillede sig med deres egne slaver, så de mange bordeller var primært for byens underklasse samt besøgende handelsfolk og sømænd.

Det største horehus, kaldet Lupanar Grande, havde hele 10 små kabiner, hvor de prostituerede tog sig af kunderne. Aktiviteterne foregik på hårde stensenge, så de ofte berusede gæster ikke fik det for behageligt og faldt i søvn.

Creative Commons

© Lupanar Grande

Kunderne benyttede seksuelle menukort

Mange bordeller var udsmykket med vægmalerier af alverdens seksuelle udskejelser. Nogle mener, at de tjente som menukort, hvis folk havde svært ved at forklare deres ønsker.

Største­delen af de prostituerede var sandsynligvis slaver eller frigivne kvinder, som efterfølgende blev i erhvervet, fordi det var en effektiv måde at tjene penge på.

Frække symboler viser vej

Flere steder i byen er der afbildninger af fallos-symboler. Nogle er hugget ind i vejbelægningen, andre hænger over døre og porte, mens enkelte er støbt i metal og er blevet brugt som sjove olielamper.

De mange tissemænd havde dog ikke kun seksuelle undertoner: De var også symboler på fertilitet, held og humor.

Udskårne fallos-symboler pegede udenbys gæster mod bordellerne i byen.

© Getty Images