Vikinger

Vikinger

Vikingerne slog ihjel for familiens ære, drog på togter for at vinde rigdom og var intelligente forretningsmænd.

Skandinaviens famøse vikinger tog Europa med storm og efterlod et så stærkt print på historien, at vi stadig er helt vilde med dem. Vi har derfor samlet en overflod af artikler til dig om vikingerne her!

Tordenguden Thor, den vise Odin med sine ravne og Iduns magiske æbler. Læs med om de nordiske guder og bliv klogere på kærlighedsgudinden Freja, den listige Loke og asernes evige kamp mod jætterne.

Nordiske mytologi har også mange mindre kendte guder. Du kan blandt andet læse om den vise Kvaser, skjaldekunstens gud Brage og Odins brødre, Vile og Ve, som var med til at skabe verden.

Ragnarok og verdens undergang hos vikingerne; forskellen på Valhalla og Asgård; og hvordan var det egentlig vikingerne dyrkede deres guder i krig og fred?: dette er blot nogle af de spørgsmål, du kan få svaret på i HISTORIE's rige bagkatalog af artikler om de nordiske guder.

© Public domain. Odin og Fenrisulven.

Vikingernes hverdag

Du kender sikkert vikingerne som dygtige søfarere, modige krigere og kloge handelsfolk. Men rent faktisk var størstedelen af vikingerne almindelige bønder og hjemmegående mødre med tjenestefolk og trælle.

Hvordan så vikingernes tøj ud? Gik de med smykker? Hvilket sprog talte de? Hvad spiste vikingerne og hvordan festede de? Få svarene her.