Med våben, list og penge skabte Knud den Store Nordens største vikingerige.

Knud den Store: Nordens mægtigste viking

Den unge Knud mister på få dage sin far, sit rige og størstedelen af sin hær. Modgangen knækker ikke Knud, men hærder ham: På 13 år skaber han et imperium og bliver Nordens mægtigste viking.

10. november 2015

Et visitkort fra en grusom viking

En kølig morgen år 1014 glider et drageskib ind på lavt vand ved byen Sandwich på den engelske østkyst. Indbyggerne er rædselsslagne og bereder sig på mødet med en horde af blodtørstige vikinger. Men der venter dem et måske endnu frygteligere syn:

En ulykkelig skare af lemlæstede unge mænd myldrer frem over rælingen. Uden ører, næse og hænder vakler ynglingene i land, hvorefter vikingeskibet vender om og slutter sig til en stor flåde på vej væk fra England.

Knud - en viking hærdet af modgang

Ombord er 18-årige Knud Svendssøn, der i de seneste uger har oplevet frygtelig modgang. Han har mistet sin far og sit rige, og er nu på flugt tilbage til sit fødeland, Danmark.

Men inden flugten har Knud taget sig tid til at lemlæste de unge mænd, han har taget som gidsler blandt Englands adelige familier som sikkerhed for, at få deres fædres støtte i kampen om Englands trone. Da fædrene svigtede Knud, betalte sønnerne prisen.

Selvom størstedelen af hans hær er dræbt, er Knud ikke slået. Snart skal England kalde ham Knud den Store og huske ham som vikingernes mægtigste konge.

Download hele historien om Knuds vej til magten.

Måske er du interesseret i...

Læs også