Britiske soldater tilbragte kort tid i skudlinjen

Granskning af dagbøger har vist, at de britiske soldater opholdt sig mindre tid i skyttegravene, end historikere hidtil har troet.

Soldaterne tilbragte i gennemsnit halvdelen af deres tid i skyttegraven.

© National Archive & Shutterstock

Historikere har hidtil fremstillet 1. verdenskrig, som om soldaterne tilbragte det meste af deres tid i skyttegravene ved frontlinjerne.

Men en analyse af britiske soldaters krigsdagbøger viser nu, at de britiske soldater ved Vestfronten i gennemsnit kun brugte 47 pct. af deres tid i skyttegravene. I stedet blev delingerne roteret mellem frontlinjen, reservelinjen og hvilestationerne.

Dagbøger skal afsløre soldaternes hverdag

Mens kavaleristerne kun brugte 20 pct. af deres tid ved frontlinjen eller i kamp, var 62 pct. af artillerisoldaternes tid givet ud til kampene ved fronterne.

Undersøgelsen er foretaget af universitetsinstitutionen Goldsmiths, som hører under University of London, og med hjælp fra frivillige har forskere gennemgået dagbøgerne.

Nu vil forskere undersøge de arkiverede dagbøger for at finde frem til mere om soldaternes hverdag i 1. verdenskrig – eksempelvis hvor ofte soldaterne tog bad og fik et varmt måltid mad.

Soldaterne nedskrev præcise registreringer under deres operationer.

© National Archive & Shutterstock

Soldaternes liv ved fronten

  • De britiske tropper blev sendt i krig mod Tyskland den 4. august 1914.
  • Soldaterne blev i gennemsnit beskudt hver femte dag.
  • Omkring 750.000 britiske soldater døde.