Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Krig - 1. verdenskrig

Træningstunneller fra 1. verdenskrig fundet i England

Arkæologer har fundet tunneller og skyttegrave, som unge mænd har trænet i, inden de skulle i krig. Tunnellerne er fyldt med graffiti, efterladenskaber – og en enkelt rød sportsvogn.

Det er ikke kun arkæologerne, der er begejstrede for det nye fund. Det har været nødvendigt at spærre området af om natten, så nysgerrige sjæle ikke har kunnet gå på opdagelse i det.

I det sydvestlige England ved Lakhill har arkæologer fundet et træningsanlæg fra 1. verdenskrig med både skyttegrave og underjordiske tunneller.

Her har bl.a. australske og new zealandske mænd trænet til at drage i krig. Og både skyttegrave og tunneler har skullet efterligne de forhold, som soldaterne ville stå over for i skyttegravene i Frankrig og Belgien.

Brødre skrev graffiti på væggene

Tunnellerne løber mere end 6 meter under jorden, og nede i dem har arkæologer fundet over 200 granater, hvoraf halvdelen af dem var ladet med krudt.

Kalkvæggene er dækket med graffiti. To brødre har fx skrevet deres efternavn “Halls” sammen med udtrykket “Semper Fidelis” (Altid Tro).

Soldaterne var nede i tunnellerne i mange uger – også under den særdeles hårde vinter i 1916/17.

Soldaterne røg og ordnede hår

De over 100 år gamle træningsfaciliteter blev fundet under en udgravning til ca. 400 nye huse, og de rummer fx kamme, tandbørster, cigaretter og en æske med australske karameller.

Forskere kender ikke til nogle optegnelser over skyttegravene og tunnellerne, men nogen må have vidst, at de fandtes. For arkæologerne har fundet en motorcykel fra 1950’erne og en rød MG sportsvogn fra 1930’erne.

Det er første gang, at arkæologer kan udgrave og undersøge så stort et træningsområde fra 1. verdenskrig.

Læs også:

1. verdenskrig

Hvorfor zigzaggede skyttegrave?

2 minutter
1. verdenskrig

Giftgas var 1. verdenskrigs supervåben

7 minutter
1. verdenskrig

Vestfronten frøs fast i skyttegravenes helvede

10 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

passowrd_reset.form.email_help
Ugyldig e-mailadresse

Indtast kode

Vi har sendt en email til med en kode
Fejl: Indsæt kode

Ny adgangskode

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul