Foto af soldat under verdenskrigen
Fordyb dig i de store dramaer fra 2. verdenskrig. Få alle historierne om krigens største slag, de dristigste operationer, og kom tættere på krigens hovedpersoner. Vi giver dig overblikket over begivenhedernes gang under 2. verdenskrig.
Foto fra 1939 af Adolf Hitler, der heiler.

Krigens hovedpersoner

2. verdenskrig er kendetegnet ved en række stærke personligheder. Nazityskland så op til den karismatiske Fører Adolf Hitler, Storbritannien havde en hårdfør engelsk bulldog i form af Winston Churchill, og Sovjetunionen blev ledet af stålmanden Josef Stalin.

Lær mere om verdenskrigens store personligheder her.
Børn der vinker og hylder nazismen og Det Tredje Rige

Det Tredje Rige

Adolf Hitler formåede at opbygge en stat, hvor de nazistiske ideologier stod i centrum. Læs mere om, hvordan Hitler og nazisterne lykkedes med at påvirke den tyske befolkning, og hvordan Det Tredje Rige blev til.
Foto af Brandenburger Tor og Pariser Platz efter bombningen af Berlin, 1945

Nazi-Tysklands fald

I 1943 vender krigslykken for Tyskland, da nazisterne bliver slået tilbage på Østfronten. Pludselig begynder de at tabe flere afgørende slag, hvilket giver de allierede ny tro på, at de kan vinde verdenskrigen. Bliv klogere på, hvad der konkret bragte Nazi-Tyskland til fald, og få indblik i de sidste dage af 2. verdenskrig her.