Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

D-dag

Allierede styrker indtager Normandiet

D-dag blev krigens vendepunkt

De allierede styrker sætter den 6. juni 1944 kursen mod Normandiet efter flere måneders planlægning. Det bliver startskuddet til invasionen af det tyskbesatte Europa. 125.000 soldater bliver sendt over den engelske kanal i historiens største amfibieoperation. Så langt øjet rækker, er havet sort af allierede flådefartøjer. De allieredes bombefly smider flere tons bomber og deres krigsskibe sender samtidig også flere tons raketter ind over fjenden. Det ender i et rent blodbad.

Amerikanske faldskærmstropper indtager Normandiet

Det amerikanske baghold fra luften

Dagen før D-dag sender amerikanerne 443 transportfly med cirka 7.000 faldskærmstropper bag tyskernes forsvarslinje i nattens mørke, som en del af et bagholdsangreb. Målet er at overtage den franske halvø Cotentin for at kunne levere opbakning og forsyninger til de allierede invasionsstyrker.

Faldskærmstropperne hopper ud fra kun 200 meters højde, men det voldsomme kaos i luften betyder, at flere ender op til 20 kilometer fra landingszonerne.

Tyske soldater kæmper under D-dag

D-dag set med tyske øjne

Det tyske forsvar består af rutinerede soldater, men også unge drenge og krigsfanger. På trods af underbemanding og uden den fornødne mængde krigsskibe og kampfly har Hitler og Goebbels stadig stor tiltro til det tyske militær. Kl. 6 om morgenen ser de tyske soldater de allierede styrker i horisonten. Nu sker det. I løbet af de næste 24 timer bliver strandene ved Normandiet forvandlet til en slagmark, som efterlader havet rødt af blod.

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul