Flyvevåbnets 332d Fighter Group bestod udelukkende af afroamerikanere. Indtil 1948 var den amerikanske hær helt raceopdelt.

© Getty Images

Efterforskere finder lig af savnet jagerpilot fra 2. verdenskrig

Lawrence E. Dickson var 24 år, da han styrtede ned med sit fly under 2. verdenskrig.

17. august 2018 af Pernille Mogensen

Næsten 75 år efter at den amerikanske pilot Lawrence E. Dickson styrtede ned med sit fly på en mission i december 1944, er hans jordiske rester blevet fundet. Det oplyser amerikanske myndigheder.

Dicksons jordiske rester vil blive begravet i USA.

© Getty Images

Dickson var pilot i det amerikanske flyvevåbens 332d Fighter Group og havde netop været på en rekognosceringsopgave med sin flyvergruppe i Prag i det daværende Tjekkoslovakiet, da hans P-51 Mustang-jagerfly fik alvorlige motorproblemer. 

Over radioen meddelte han sine kammerater, at han ville kaste sig ud af flyet i luftrummet over den norditalienske by Tarvisio. Hvad der præcist skete, er dog uklart, for efterfølgende lykkedes det ikke hans flyvergruppe at finde spor af hverken ham, hans faldskærm eller fly.

Klik dig gennem tegningen og se Dicksons sidste mission.

Siden 2011 har amerikanske efterforskere ledt efter savnede amerikanske piloter fra 2. verdenskrig

Ved at kigge i bl.a. tyske optegnelser over nedstyrtede fly lykkedes det at lokalisere piloten og hans fly i den østrigske kommune Hohenturn på grænsen til Italien. DNA-prøver fra liget og fra Dicksons efterladte bekræfter, at det er Dickson.

2. verdenskrig er den blodigste krig i menneskehedens historie. De voldsomme år rummer både tragiske, hjerteskærende og forfærdelige historier - men der er også lys i mørket. 

I hvert nummer af HISTORIE bringer vi de mest rørende beretninger. Og vi lover dig, at det er gribende læsning. Lige nu kan du vælge mellem flere forskellige abonnementsformer, så du får lige det, der passer til dit behov. Eller du kan skrive dig op til vores nyhedsbrev. Så får du alt det nyeste fra historiens og arkæologiens verden to gange om ugen. 

Måske er du interesseret i...

Læs også