Fly fra Luftwaffe lå gemt i bjerghule

Et bombefly fra Nazi-tysklands Luftwaffe er blevet opdaget i de franske Pyrenæer. Flyet bragede ind i en bjergvæg under 2. verdenskrig og blev siden smidt i en klippehule af vrede beboere.

Flyvraget blev fundet i en 90 m dyb hule.

Bombefly fra Luftwaffe fundet i bjerghule

En gruppe franske arkæologer, huleklatrere og fly-entusiaster har fundet vraget af et tysk Luftwaffe-bombefly fra 2. verdenskrig. Flyet, et Dornier Do 217 K, lå på bunden af en stor hule i den franske del af Pyrenæerne.

Ifølge et af gruppens medlemmer, Gilles Collaveri, er fundet helt enestående: "Der er ikke længere nogen­ Dornier 217-fly tilbage i verden, og vragdelene har været beskyttet mod regn, så vi fandt dem i utroligt god stand", forklarer Collaveri.

To fly fra Luftwaffe styrtede ned i 1944

Blandt de fundne flydele er bl.a. dele af vingen, ammunition og besætningens iltflasker. Ifølge Collaveri, der selv bor i regionen, stammer vragdelene fra det ene af to tyske bombefly, som styrtede ned i Pyrenæerne en juni-nat 1944. En uge forinden var de allierede gået i land i Normandiet, og det tyske Luftwaffe kæmpede desperat for at holde fjenden tilbage. Bombefly blev sendt ud fra Toulouse i Sydfrankrig for at bombe de allieredes skibe ud for havnebyen Cherbourg i nord.

På tilbagevejen fløj to Luftwaffe-fly ved en fejl ind i bjergsiden, og samtlige otte besætningsmedlemmer blev dræbt.

De lokale var ikke vilde med Luftwaffe

Det ene fly blev straks fjernet af den tyske hær, mens det andet forblev. Kort efter krigen besluttede de lokale­ at smide det ned i hulen for at slippe af med vraget­ og minderne.

Ifølge Gilles Collaveri vil flydelene nu blive sendt til interesserede tyske og franske­ museer.