Nær byen Anda i Kinas Heilongjiang provins er det lykkedes kinesiske arkæologer at finde den største underjordiske bunker, der tilhørte den famøse japanske Enhed 731.
Enheden udførte umenneskelige eksperimenter på ca. 12.000 krigsfanger og civile under 2. verdenskrig.
Bunkeren er endnu ikke blevet åbnet, men de kinesiske arkæologer har været på jagt efter den længe.
Fra tidligere fundne dokumenter ved arkæologerne, at enhedens torturkammer i Anda blev brugt af japanerne til at teste effekten af dødelige sygdomme og biologiske våben på civile, primært kinesiske og russiske.

Luftfoto af området, der udgraves. 1,5 meter under jorden ligger adskillige rum forbundet af gange, hvori japanske forskere eksperimenterede på mennesker.
Forskning fra torturkammeret blev delt med USA
Bunkeren på ca. 33x20 meter blev bygget i 1941 og var Enhed 731's mest avancerede og oftest brugte testcenter.
Siden er det kommet frem, hvordan japanerne fx bandt folk til træpæle på en åben mark, hvorefter fly kastede giftgas eller pestsmittede lopper ud over dem. De japanske læger testede også, hvordan frostbid påvirkede babyer.
Efter krigen slap en række af Enhed 731's forskere for straf, efter de, Ifølge deklassificerede dokumenter, indgik en aftale med den amerikanske stat. Amerikanerne lovede ikke at retsforfølge dem, hvis blot de delte den viden, de havde opnået under deres forsøg på civile.
Amerikanske forskere brugte japanernes erfaringer til at udvikle nye kemiske våben under Den kolde krig.
De kinesiske arkæologer mener, at dette fund kan føre til beviser for flere japanske krigsforbrydelser og igen bringe den uhyggelige historie frem i lyset.