Hitler

Adolf Hitler

Adolf Hitler blev født den 20. april 1889 på kroen Gasthof zum Pommer i Braunau i Østrig. Han var fjerde barn i en søskendeflok på seks, og fire af hans søskende døde som små. Hitlers far, toldbetjent Alois Hitler, var streng, og Adolf gjorde tidligt oprør mod hans autoritet. I 1903 døde Alois, og kun fire år efter døde moren af brystkræft. Den 18-årige unge mand måtte her efter klare sig selv.

1889: Adolf Hitler bliver født i Braunau i Østrig.

1907: Wiens kunstakademi afviser den 18-årige Hitler.

1914: 1. verdenskrig bryder ud. Hitler får trods sit østrigske statsborgerskab lov til at kæmpe for Tyskland. Han tjener som ordonnans og modtager jernkorset for sit mod.

1918: Efter krigen bliver Hitler spion i den tyske hærs efterretningstjeneste.

1919: Hitler deltager som spion i møder i det nationalistiske Tyske Arbejderparti og bliver så begejstret, at han melder sig ind i partiet.

1920: Arbejderpartiet skifter navn til Det Nationalsocialistiske Tyske Arbejderparti og køber avisen Völkischer Beobachter.

1921: Hitler lader sig udnævne til “fører” af Det Nationalsocialistiske Tyske Arbejderparti.

1923: Den 8. november forsøger nazisterne med Hitler i spidsen et kup, det såkaldte ølstuekup i München. Det slår grueligt fejl.

1924: Hitler idømmes fem års fængsel for højforræderi, men løslades efter kun ni måneder. Da han kommer ud, har han indholdet til bogen “Mein Kampf” med.

1929: Efter børskrakket på Wall Street i New York stiger arbejdsløsheden i Tyskland, og millioner af utilfredse tyskere slutter sig til nazisterne. Ved rigsdagsvalget bliver nazisterne landets næststørste parti.

1932: Franz von Papen danner en mindretalsregering, men uro og gadekampe breder sig i landet.

1933: Adolf Hitler bliver rigskansler.

©

Adolf Hitler – helt privat

Knuste kunstnerdrømme, et medicinskab fyldt med stoffer og en problematisk familie. Lægen Theodor Morell altid i Hitlers nærhed, og i 1945 var Hitler oppe på at tage 28 forskellige piller dagligt. Stryknin, morfin og amfetamin var blandt de mindst 28 forskellige medikamenter, som lægen Theodor Morell behandlede Hitler med i perioden 1936-1945. Kom med bag facaden, når vi går helt tæt på Adolf Hitlers privatliv.

Eva Braun: Adolf Hitlers store kærlighed

Da Adolf Hitler mødte Eva Braun i 1929, levede han i et kompliceret forhold med sin niece Geli Raubal, men da hun bliver fundet død i 1931, tager romancen med Eva fart. Dog skulle der gå hele 14 år, før de kunne kalde sig ægtefolk.

Attentatforsøg på Adolf Hitler

Efter magtovertagelsen i 1933 levede Hitler i evig angst for attentater – og ikke uden grund. Han modtog forgiftede breve, og over 40 mordforsøg blev afværget. Hitler var konstant omgivet af livvagter, bar altid skudsikker vest og spiste intet, uden at maden først var prøvesmagt af en af de 15 kvinder, som var ansat som mundskænke. Dødsangsten påvirkede Førerens helbred, han led af tilbagevendende mavesmerter og frygtede at dø af alvorlige sygdomme.

Adolf Hitlers død

I april 1945 står det klart, at Hitlers vision for Nazi-tyskland er krakeleret, og Føreren gør sig klar til undergangen. Adolf Hitler begår selvmord den 30. april 1945 – han blev 56 år gammel. Få detaljerne fra hans sidste dage, læs det opsigtsvækkende testamente og øjenvidneberetninger fra dem, der var tættest på ham.
Side 1 / 3