Adolf Hitler er en meget beskrevet mand, men vidste du, at han skånede en jødisk læge under 2. verdenskrig, fordi han i Hitlers barndom havde hjulpet familien med gratis medicin.

10 ting, du ikke vidste om Hitler

De fleste ved, at Hitler var vegetar og havde en sød tand, men vidste du, at han led af meget dårlig mave? Vi har samlet 10 facts om Hitler, du næppe vidste.

28. november 2018 af Trine Roslev

Dårlig mave

Hitler led af meget dårlig mave og havde stor besvær med at holde luften inde. Selvom han fik medicin, gav den dårlige mave ham utrolig dårlig ånde.

Var antiryger

Cigaretter var noget af det værste, Hitler vidste. Faktisk var det så udtalt, at han forsøgte at indføre rygeforbud i hele Tyskland, ligesom han belønnede sine venner med et guldur, hvis de kvittede den dårlige vane.

Tog kokain

To gange om dagen tog Hitler kokain gennem en inhilator. Hans doktor, Theodor Morell gav ham kokain som medicin for hans bihulebetændelse og halsproblemer.

Årets mand

I 1938 kårede Time Magazine Hitler til årets mand. Han blev valgt for sin magtfulde måde at rejse nazi-regimet, herunder den tyske befolknings frygt for at sige noget imod regimet.

Var Disney-fan

Hitler elskede Disney. Begejstringen var endda så stor, at Snehvide blev én af hans yndlingsfilm.

LÆS MERE:
Få hele historien om Adolf Hitler i vores store portræt

Koncentrationslejre

Hitler besøgte aldrig en koncentrationslejr og er aldrig hørt tale offentligt om dem.

Fik taget talefotos

Hitler var besat af sit image. Derfor fik han en fotograf til at tage billeder af ham, imens han øvede sine taler. På den måde, kunne Hitler se, hvordan han ville tage sig ud på dagen.

Barberede overskægget

Under Hitlers tid som soldat i 1. verdenskrig, fik han ordre om at barbere sit overskæg, så det passede til gasmaskens form.

Skiftede efternavn

Hvis ikke Hitlers far havde skiftet sit efternavn i 1877, havde Hitler heddet Adolf Schicklgruber.

Skånede jødisk huslæge

Mangel på penge i Hitlers barndom gjorde, at der ikke var råd til at gå til læge. En jødisk mand hjalp familien med medicin uden at tage penge for det. Under 2. verdenskrig sørgede Hitler for at skåne lægen fra koncentrationslejre, satte ham i stedet under beskyttelse og gav ham navnet 'den noble jøde'.

Nazismen efterlod sig store spor

Nazistaten fik stor betydning for Europa - også efter krigens afslutning. I HISTORIE kan du altid læse nye og spændende aspekter af 2. verdenskrig

Og lige nu har vi sammensat et helt særligt tilbud, hvor du kan fordybe dig i historiens verden - og så smider vi da også en lille perle fra historiens skatkammer med i købet.

Ja tak - giv mig endnu mere HISTORIE

Måske er du interesseret i...

Læs også