Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

10 ting, du ikke vidste om Hitler

De fleste ved, at Hitler var vegetar og havde en sød tand, men vidste du, at han led af meget dårlig mave? Vi har samlet 10 facts om Hitler, du næppe vidste.

Shutterstock

1. Dårlig mave

Hitler led af meget dårlig mave og havde stor besvær med at holde luften inde. Selvom han fik medicin, gav den dårlige mave ham utrolig dårlig ånde.

2. Var antiryger

Cigaretter var noget af det værste, Hitler vidste. Faktisk var det så udtalt, at han forsøgte at indføre rygeforbud i hele Tyskland, ligesom han belønnede sine venner med et guldur, hvis de kvittede den dårlige vane.

3. Tog kokain

To gange om dagen tog Hitler kokain gennem en inhilator. Hans doktor, Theodor Morell gav ham kokain som medicin for hans bihulebetændelse og halsproblemer.

4. Årets mand

I 1938 kårede Time Magazine Hitler til årets mand. Han blev valgt for sin magtfulde måde at rejse nazi-regimet, herunder den tyske befolknings frygt for at sige noget imod regimet.

5. Var Disney-fan

Hitler elskede Disney. Begejstringen var endda så stor, at Snehvide blev én af hans yndlingsfilm.

LÆS MERE: Få hele historien om Adolf Hitler i vores store portræt

6. Koncentrationslejre

Hitler besøgte aldrig en koncentrationslejr og er aldrig hørt tale offentligt om dem.

7. Fik taget talefotos

Hitler var besat af sit image. Derfor fik han en fotograf til at tage billeder af ham, imens han øvede sine taler. På den måde, kunne Hitler se, hvordan han ville tage sig ud på dagen.

8. Barberede overskægget

Under Hitlers tid som soldat i 1. verdenskrig, fik han ordre om at barbere sit overskæg, så det passede til gasmaskens form.

9. Skiftede efternavn

Hvis ikke Hitlers far havde skiftet sit efternavn i 1877, havde Hitler heddet Adolf Schicklgruber.

10. Skånede jødisk huslæge

Mangel på penge i Hitlers barndom gjorde, at der ikke var råd til at gå til læge. En jødisk mand hjalp familien med medicin uden at tage penge for det. Under 2. verdenskrig sørgede Hitler for at skåne lægen fra koncentrationslejre, satte ham i stedet under beskyttelse og gav ham navnet 'den noble jøde'.

Nazismen efterlod sig store spor

Nazistaten fik stor betydning for Europa - også efter krigens afslutning. I HISTORIE kan du altid læse nye og spændende aspekter af 2. verdenskrig

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul