Adolf Hitler fik tusindvis af fanbreve

En forelsket baronesse, en ambitiøs frisør og en egyptisk lærling. Fra hele verden sendte beundrere talrige fanbreve til Hitler – ca. 12.000 om året. I 1945 beslaglagde russiske tropper Førerens post og sendte den til et arkiv i Moskva. Brevene er i dag offentlige og giver et enestående indblik i tilhængernes tilbedelse af Hitler.

Regeringen skulle smides for løverne

Nieder-Petersdorf, Tyskland - Sommeren 1932

De må endelig foretage alle rejser med fly, så det røde morderpak ikke kan få fat i Dem. Man påtænker mellem den 12. og 14. august at slæbe Dem i landflygtighed. Er det virkelig ikke muligt blidt at fjerne regeringen? Det bedste vil være, at man kører et bur med tigre og løver hen foran dørene, men dyrene må ikke have ædt i tre dage, så de bider af sult. For er dyrene ikke sultne nok, vil de give afkald på dette bytte.

Deres trofaste tilhænger,
Ruth Hübner

Teenager længtes efter Hitler

Heydekrug, Litauen- 7. maj 1933

Kære, gode onkel Hitler,

Vi har længe ventet på, at De skulle komme til vores Memelland.(1) Fra de mindste børn til de største mennesker, undtagen jøder og szameiten,(2) råber alle her fulde af begejstring kun “Heil Hitler!”
Vi ville alle glæde os meget, hvis vi kom tilbage til Tyskland. Jøderne og litauerne skal alle ud, ikke sandt?

Annelene K.

¹ Område i nutidens Litauen
² Litauere

Tilhænger ville lave Hitler-cigar

Neustadt, Tyskland - 27. maj 1932

Som gammel, trofast og mangeårig tilhænger tillader jeg mig høfligst at henvende mig til vores kommende landsfader, da jeg gerne vil producere en Hitler-cigaret og en Hitler-cigar til det tyske marked, og jeg beder høfligst om en enelicens til dette.

Fritz Dittrich

Hitler arvede en palme

München, Tyskland - 9. juli 1925

Den afdøde, som var en stor beundrer af Deres politiske ambitioner, har inden sin død ytret, at en stor palme, som hun havde i sin lejlighed, efter hendes død skulle efterlades til Dem.
Arvingerne ønsker at opfylde testamentet, og derfor tillader jeg mig at spørge, om De er interesseret i at overtage denne genstand.

Advokat R. Niedermayer
på vegne af Margarete Meindl

Biskop takkede for befrielsen

Hitler var især populær blandt de tyske mindretal i Østeuropa, som drømte om at blive forenet med Tyskland.

Chelm, Polen - 23. september 1941

Min gejstlighed og tusinder af troende, som er samlet med mig i Chelm for at fejre katedralen, sender den store Fører, Adolf Hitler, og hans uovervindelige værnemagt den hjerteligste tak for befrielsen af den ukrainske hovedstad, Kijev, fra det gudløse herredømme.

Vi beder alle om, at Herren Gud med sin stærke hånd må hjælpe Føreren og hans hær og oprette ro og orden i hele Østeuropa.

Ærkebiskop Harion

Frisør ville klippe Hitlers hår

Seiffen, Tyskland - 4. april 1935

Jeg vil høfligst spørge, om jeg engang må komme til Berlin og se vores Fører. Derudover vil jeg høfligst spørge, hvis det lader sig gøre, at jeg kan møde vores Fører, om jeg ved samme lejlighed må klippe hans hår?

Jeg er frisør, 46 år gammel. Det ville være det lykkeligste øjeblik i mit liv, hvis dette kunne lade sig gøre.

Heil Hitler!
Curt Rudolf Kempe

Baronesse drømte kun om Hitler

Alexandria, Egypten - 21. november 1938

Jeg ved, at De er en stor, mægtig personlighed, og at jeg kun er en betydningsløs kvinde, som bor i et fjernt, fremmed land, som jeg måske ikke kan rejse fra. Men De må forstå mig.

De må forstå, hvor stor en lykke det er, når man pludselig finder et mål med sit liv – at en klar lysstråle pludselig trænger gennem mørke skyer. (...) Inden i mig er alt blevet oplyst af en så stor kærlighed – kærlighed til min Fører, min lærer – at jeg nogle gange vil dø, når jeg har Deres billede foran mig, så jeg aldrig mere ser noget, som ikke er Dem. Jeg har ingen Gud ud over Dem og intet evangelium ud over Deres lære.

Deres indtil døden,
Baronesse Else Hagen von Kilvein

Fabrikant sendte frugtsaft

Cottbus, Tyskland - 27. april 1932

I forbindelse med den herlige valgsucces tillader jeg mig at udtrykke mine hjerteligste lykønskninger til den højt ærede Fører. I den skønne bog “Hitler, som man ikke kender ham” har jeg set, at De fører en vegetarisk livsstil, og jeg har tilladt mig at sende en kasse af min Flydende Frugt-æblesaft til Deres ærede adresse, så De kan styrke Dem efter den hårde valgkamp.

Ernst Buchwald

Tilhænger bad om et lån

De fleste tyskere så Adolf Hitler som Tysklands redningsmand – mange gav udtryk for deres beundring i breve og postkort.

Obernbreit, Tyskland - 9. juni 1932

Jeg undskylder på forhånd, hvis jeg ulejliger Dem med mit brev. Kære hr. Hitler, vil De være så elskværdig at låne mig 500-600 rigsmark over et år mod en god sikkerhed. Jeg vil give Dem alle mine møbler samt stille en god kautionist som sikkerhed.

Anna Dietz

Udlandstysker troede på fred

Bruxelles, Belgien - 10. oktober 1938

Tillad mig af mit dybeste hjerte at udtrykke min taknemmelighed. Hvad De har udført, kan endnu ikke måles. Men der vil komme en dag, hvor hele menneskeheden vil takke Dem og anerkende Deres storhed. Min kære Fører, nu kan vi, der bor i udlandet, sort på hvidt bevise over for alle fjender, at De kun vil freden + altid kun har villet freden.

Mary Albrecht

Egyptisk dreng ville i fører-praktik

Asyut, Egypten - 10. december 1938

Jeg har den ære at informere Dem om, at jeg er en egypter på 17 år. Tillad mig hermed venligst at præsentere min ansøgning om at blive studerende under Deres tilsyn. Jeg er vel bekendt med engelsk, fransk og selvfølgelig mit eget sprog, arabisk. Jeg har lært, hvordan man affyrer et gevær og en pistol.

Mange gange har jeg jaget fugle, og nogle gange har jeg jaget dyr som ræve og rådyr. Hvis ikke min ansøgning bliver accepteret, vil jeg til min død være ked af det.

Deres ærbødige tjener
Adolphe Malaty