Blandt Hitlers topfolk var en britisk spion, som afslørede tyskernes planer, fortæller nyfundne dokumenter.

Gådefuld spion afslørede Hitlers hemmeligheder

En hidtil ukendt spion i Hitlers inderkreds gav under 2. verdenskrig Storbritannien vitale oplysninger om nazisternes krigsplaner.

Nyligt fundne efterretningsdokumenter afslører, at Storbritannien under 2. verdenskrig havde en spion i hjertet af Det Tredje Riges overkommando.
Ifølge Cambridge-historiker Paul Winter, som fandt dokumenterne, forsynede agenten med dæknavnet “Knopf” briterne med hemmelige oplysninger om Hitlers krigsplaner.

I 1942 advarede Knopf om, at Hitler ville invadere Malta, og at Føreren var “fast besluttet på at erobre Stalingrad”. Spionen afslørede desuden placeringen af “Ulveskansen”, Hitlers hovedkvarter.
Den fremtrædende agent arbejdede oprindeligt for den polske efterretningstjeneste, men da Polen blev erobret i 1939, overlod landet sine agenter til briterne.
I en britisk efterretningsrapport står, at Knopf “er ikke selv polak. Han har ikke udspecificeret sine kilder, men angiver, at de er højt placeret og i kontakt med den tyske overkommando”.

Efterretningstjenestens arkiver er lukkede, og ifølge Paul Winter vil historikerne formentlig aldrig komme til at kende Knopfs identitet.

Invasion af Malta

Erobring af Stalingrad

Ulveskansens placering

Måske er du interesseret i...

Læs også