Hitlers pilot overtalte ham til at udskifte sit første fly med den store Focke-Wulf Fw 200 Condor, der transporterede ham under krigen.

Havde Hitler eget fly?

Fløj Adolf Hitler nogensinde? Og havde han sit eget fly ligesom amerikanske præsidenter?

24. juni 2014

Hitler fik en hel eskadrille

Tyskland gik til valg i 1932, og Hitler havde brug for at komme hurtigt fra by til by. Derfor lejede han et fly af Lufthansa, og da han vandt kanslerposten, anskaffede han sig sin egen maskine.

Hitlers nye embedsfly var en Junkers Ju 52, der havde krigsveteranen og nazisten Hans Baur som fast pilot. Den nyslåede kansler fik plads i kabinens forreste højre side, hvor han kunne holde øje med fart og højde på et sæt instrumenter foran sig. Det ene fly blev med tiden til otte, der tilsammen udgjorde "fører-eskadrillen".

"Fører-eskadrillen" blev udrustet til krig


Efter seks år blev pladsen i de gamle Junkers-maskiner for trang, og Baur udskiftede dem i 1939 med de større Focke-Wulf Fw 200 Condor'er. Eskadrillen voksede til 13 fly, der fløj Hitler og de øvrige topnazister. Efter krigens udbrud blev hvert fly udrustet med tre maskin­geværer og nødluger, som passagererne kunne springe ud ad, iført faldskærme.

I juli 1944 blev Hitlers "fører-eskadrille" ødelagt af allierede luftangreb.

LÆS MERE: Få hele historien om Adolf Hitler i vores store portræt

Måske er du interesseret i...

Læs også