Hitler: Familiealbum med sorte får

Adolf Hitler gik langt for at skjule sin familie for offentligheden. Dels fordi han ønskede at fremstå som Føreren, der udelukkende levede for det tyske folk. Og dels fordi familien Hitler langtfra levede op til nazisternes ariske idealer.

Nevø: Afpressede Hitler

William Patrick Hitler var barn af Hitlers halvbror og en irsk kvinde. Da Hitler fik magten i Tyskland, bosatte han sig i Berlin og brugte sit efternavn til at samle kvinder op.

I et forsøg på at tæmme den unge playboy skaffede Adolf Hitler ham et job i nationalbanken, men lønnen kunne ikke finansiere Williams livsstil. Så han truede sin onkel med at afsløre “belastende familiehemmeligheder”. Hitler var rædselsslagen – og betalte.

William forlod Tyskland inden 2. verdenskrig og slog sig ned i USA, hvor han blev brugt i propagandakrigen mod Hitler.

Søster: Tvunget i skjul

Paula Wolf var i Førerens øjne en svag kvinde, og han tvang hende til at skifte efternavn til “Wolf”.

Paula var ikke meget for at skjule slægtskabet og benyttede sin brors navn til bl.a. at true sig til et hus.

Hitler var heller ikke glad for Paulas forlovede, som han sendte til østfronten.

Halvbror: Dømt for tyveri

Alois Hitler Jr. var en talentløs forretningsmand med domme for bl.a. tyveri og bigami.

Han kørte bl.a. flere beværtninger i sænk, indtil han i 1934 åbnede et værtshus i Berlin. Hitler gav ham startkapitalen, og slægtskabet med Føreren gjorde stedet populært blandt hårdkogte nazister.

Da Alois' jødiske udlejer nægtede ham tilladelse til at udvide værtshuset, fik han sine forbindelser i nazistpartiets top til at smide udlejeren ud af Tyskland.

Fjern kusine: Dræbt af nazisterne

Aloisia Veit var den vigtigste grund til, at Hitler var så opsat på at skjule sin familie for offentligheden. Hun var dybt skizofren og i årevis lænket til sin seng på forskellige sindssygehospitaler.

Da nazitoppen hørte rygter om psykisk sygdom i Førerens familie, kom Aloisia ind i det såkaldte eutanasiprogram, hvor handicappede og psykisk syge blev slået ihjel. I december 1940 blev den 49-årige Aloisia gasset.

Historikerne er uenige om, hvorvidt Hitler selv var klar over, at hans kusine blev dræbt.

Niece: Drevet til selvmord

Adolf Hitler nød samværet med niecen Geli. Ifølge nogle historikere havde de et seksuelt forhold.

Angela Maria “Geli” Raubal var meget tæt knyttet til Hitler, som kaldte hende sit “livs kærlighed”.

I 1929 installerede Føreren den 20-årige Geli i sin lejlighed i München, hvorefter han holdt hende under nøje opsyn. Den unge kvinde måtte ikke omgås jævnaldrende og var altid overvåget af et par partimedlemmer.

Efterhånden blev indespærringen for meget, og i september 1931 begik Geli selvmord ved at skyde sig i hjertet.

Dødsfaldet tog hårdt på Hitler, som hængte billeder af hende på sit kontor og lod hendes værelse stå urørt i årevis. Ifølge Førerens nærmeste kom han sig aldrig over hendes død.

Halvsøster: Hadede Hitlers elskerinde

Angela Raubal var husholderske på Hitlers landsted i Obersalzberg, som hun ville gøre til et pilgrimsmål for Førerens tilhængere. Da nogle naboer klagede over de mange tilrejsende, brugte Angela sine forbindelser til at få dem arresteret.

Angela havde et tæt forhold til Hitler, men hadede hans elskerinde Eva Braun. Hitler valgte Eva og afskar forbindelsen til Angela.

Nevø: Hitlers yndlingsnevø

Heinrich “Heinz” Hitler var glødende nazist og Hitlers yndlingsnevø.

Han gik på et fornemt militærakademi for at blive officer, og da Tyskland erklærede krig mod Sovjetunionen, blev han sendt til østfronten.

Den l0. januar l942 blev han taget til fange af Den Røde Hær. På grund at sit slægtskab med Hitler blev han behandlet meget brutalt og døde efter få måneder af tortur fra de endeløse forhør.