Ifølge dem, der var tæt på Hitler i det daglige, satte føreren meget sjældent selv pennen til papiret.

Hitlers dagbøger var svindel

Det lignede århundredets historie, da det tyske ugemagasin Stern kom i kontakt med en antikvitetshandler, der kunne skaffe Hitlers dagbøger.

22. oktober 2013

Hitlers dagbøger fremvist på pressemøde

En bombe kan se ud på mange måder. Den bombe, som Stern-journalisten Gerd Heidemann stolt viser frem ved et pressemøde i Hamborg 25. april 1983, ligner umiddelbart en håndskrevet bog. Bogen er sort, den er prydet med røde laksegl, og selve sprængstoffet er ord. Ord, som er skrevet af en af historiens mest berygtede og forhadte diktatorer, nazilederen Adolf Hitler.

62 dagbøger kaster nyt lys over Hitler

Badet i blitzlys former stjernereporteren Heidemann fingrene i et V-tegn, mens han sejrssikkert kigger ud på de 200 journalister og 27 tv-hold, som er valfartet til Hamborg fra alle verdenshjørner. De er blevet lovet en sensation, og en sensation har de fået:

Sterns chefredaktør Peter Koch har netop forkyndt, at Heidemann ved en af de betydeligste journalistiske bedrifter nogen sinde har opsnuset Hitlers hidtil ukendte dagbøger, og takket været dette enestående scoop skal historiebøgerne skrives om. Om tre dage vil Stern udkomme med de første uddrag af dagbogsoptegnelserne, men allerede nu kan Koch afsløre, at de i alt 62 bøger kaster et helt nyt lys over nazisterne, 2. Verdenskrig og ikke mindst Adolf Hitler selv.

Hitlers dagbøger viser sig at være et svindelnummer

Eksperter har gransket dagbøgerne og bevidnet, at de er ægte, garanterer chefredaktøren. Men blot en uge senere må han dybt ydmyget erkende, at bladet har ladet sig narre af en skrupelløs svindler.

Download hele historien om "fundet" af Hitlers hemmelige dagbøger.

NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i...

Læs også