Hitlers "dødstelefon" er nu sat på auktion

Hitler havde sin blodrøde telefon med sig overalt. Efter krigen kom telefonen i hænderne på en engelsk brigadegeneral, som holdt den skjult for offentligheden i årtier. Nu er verdens måske ondeste telefon sat på auktion.

Adolf Hitler brugte sin blodrøde telefon til nogle af 2. verdenskrigs mest drabelige ordrer. Nu er den sat på auktion.

Et par dage efter Adolf Hitler og Eva Braun havde begået selvmord, sendte Feltmarskal Montgomery den engelske brigadegeneral Ralph Rayner til førerbunkeren i Berlin.

Efter den tyske kapitulation skulle han mødes med de russiske tropper.

Førerbunkeren gemte på mange af Hitlers personlige ejendele - blandt andet en blodrød telefon, som Hitler angiveligt havde brugt til at afgive flere blodige ordrer under 2. verdenskrig.

Hitlers blodrøde telefon.

© Alexander Historical Auctions

Russerne gav Rayner telefonen som en gave, og i flere årtier holdt han sin nye souvenir hemmelig for offentligheden. Han var bange for at blive beskyldt for tyveri.

Hitlers navn var indgraveret i telefonen.

© Alexander Historical Auctions

Telefonen er gået i arv

Efter Rayners død i 1977 arvede sønnen Ranulf telefonen. Ranulf er nu 82 år og har besluttet at sælge telefonen gennem auktionshuset "Alexander Historical Auctions" i Maryland, USA.

Om arvestykket siger Ranulf Rayner:

"Det her var Hitlers personlige dødsinstrument, og det er et meget skummelt stykke udstyr, hvis man tænker over, hvad den er blevet brugt til".

Aldrig set noget lignende

Auktionarius Bill Panagopulos var ved at falde ned af stolen, da han fik opkaldet om telefonen fra Ranulf Rayner.

"Jeg har aldrig tidligere stødt på en genstand, der på samme måde relaterer sig til Hitler. Det er nok et af de mest destruktive våben i verdenshistorien".

Auktionen finder sted den 19. februar 2017. Telefonen er vurderet til et sted mellem 200.000 og 300.000 dollars.

Hitler medbragte telefonen overalt i denne rejsekuffert.

© Alexander Historical Auctions