Hitler og de andre kurerer hyggede sig med hunden Fuchsl i hovedkvarteret.

Korporal Hitler var hysterisk psykopat

Adolf Hitler kæmpede som frivillig i den tyske hær under 1. verdenskrig, men var alt andet end en helt. I slutningen af krigen blev han diagnosticeret som psykopat med symptomer på hysteri.

2. maj 2014

Hitler var ingen krigshelt

I august 1914 meldte Adolf Hitler sig begejstret til den tyske hær efter udbruddet af 1. verdenskrig. Han blev udstationeret på Vestfronten og modtog i løbet af krigen både jernkorset af 1. og 2. grad. Men Hitler var ingen helt.

Det meste af krigen opholdt Hitler sig flere kilometer bag frontlinjen, hvor han som kurer bragte beskeder mellem kommandoposter.

Jernkorset af 2. grad fik Hitler for at gelejde en officer i sikkerhed sammen med fire andre kurerer, og opgraderingen til 1. grad var mest af alt en vennetjeneste fra en officer fra én af de trygge kommandoposter bag frontlinjen.

Hitler blev diagnosticeret som hysterisk psykopat


I efteråret 1918 blev Hitler og en gruppe kurerer fanget af et gasangreb bag fronten ved Ypres. Sennepsgassen sved i øjnene, og Hitler blev indlagt med midlertidig blindhed på et hospital hjemme i Tyskland. Det var i hvert fald Hitlers egen udlægning.

Ifølge lægerne på militærhospitalet var det slet ikke gassen, der havde sat en stopper for Hitlers krigsdeltagelse. Lidelsen var psykisk. Hitler blev diagnosticeret som psykopat med symptomer på hysteri og tilbragte resten af krigen i en sygeseng.

Læs mere om Hitler under 1. verdenskrig

Læs hele artiklen om Hitler og hans lidet glorværdige soldaterkarriere i Historie nr. 5/2012:

NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

LÆS MERE: Få hele historien om Adolf Hitler i vores store portræt

Måske er du interesseret i...

Læs også