Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kunne Hitler lide fodbold?

Tyskland var storfavoritter under OL i Berlin i 1936, men da det tyske landshold mødte Norge, gik det galt – med Hitler på lægterne.

Hitler kunne ikke lide fodbold

Adolf Hitler brød sig ikke om fodbold af en eneste grund: Han kunne ikke kontrollere udfaldet. Det faktum opdagede Nazitysklands leder til den eneste kamp, som historikerne med sikkerhed ved, at han overværede.

Efter det tyske landshold havde slået Luxembourg med en knusende 9-0-sejr i åbningskampen ved de olympiske lege i 1936, var tyskerne storfavoritter, da de den 7. august skulle møde Norge i kvartfinalen.

De 55.000 tilskuere, som Hitler var iblandt, blev imidlertid slemt skuffede, da de tyske værter tabte 2-0 til de norske opkomlinge.

VIDEO – Se Hitler åbne OL:

Hitler indførte forbud mod jødiske sportsudøvere

"Føreren er oprørt. Jeg er ude af stand til at kontrollere mig selv. En dramatisk og nervepirrende kamp", skrev propagandaminister Joseph Goebbels, som også så kampen, i sin dagbog.

Selvom Hitler ikke brød sig om fodbold, kunne han ikke forbyde sporten.

I stedet fik nazisterne forbudt jøder i sport. Storklubben Bayern Münchens jødiske præsident blev fx tvunget til at trække sig tilbage.

VIDEO – Se satire over Hitler som dårlig taber:

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul