Ny bog hævder: Hitlers tropper invaderede Polen på stoffer

I følge en ny bog var Hitlers tropper dybt påvirket af stoffer, da de invaderede Polen og Frankrig under 2. verdenskrig.

De tyske går parade gennem Warszawa i Polen.

Tyske tropper invaderede Polen på stoffer

Da Hitlers tropper invaderede Polen og Frankrig, var de høje på stoffet Pervitin, som gjorde dem lysvågne, euforiske og uovervindelige. Det mener journalist og forfatter Norman Ohler, der har skrevet bogen “In Der Totale Rausch" om nazisternes brug af euforiserende stoffer under 2. verdenskrig på baggrund af flere års efterforskning i militære arkiver i Tyskland og USA.

I bogen afslører han, at Nazityskland afprøvede stoffet Pervitin i 1939 ved invasionen af Polen, hvorefter Tyskland bestilte 35 millioner piller, som skulle bruges under invasionen af Frankrig i foråret 1940.

Pillerne hjalp soldaterne med at holde sig vågne under de lange kampe og give dem mod ved fronterne, og det kan måske være med til at forklare, hvordan tyskernes kampvogne på fire dage kunne indtage mere af Frankrigs territorium, end tyskerne tog under hele 1. verdenskrig.

Nazisterne skabte piller til den ariske race

I følge Ohler forbød nazisterne stoffer som kokain, opium og morfin og stemplede dem som jødiske. Nazisterne satte derfor Det Tredje Riges kemikere til at finde et alternativ stof til den ariske race.

I 1937 fandt nazikemikeren Fritz Hauschild på Pervitin (et stof, der indeholder metamfetamin), og nazisterne udleverede derefter pillerne til de tyske tropper:

"I begyndelsen registrerede soldaterne ikke, at Pervitin var et narkotisk stof. Soldaterne troede, at det var ligesom at drikke kaffe", forklarer Norman Ohler til den tyske broadcastingsorganisation, Deustche Welle.

LÆS MERE: Få hele historien om Adolf Hitler i vores store portræt

Militære arkiver afslører soldaterne

Det var ingen hemmelighed, at soldaterne tog Pervitin. I følge Ohler var nazisterne i dén grad klar over stoffets funktion som stimulans under kampene, og de lagde ikke skjul på deres mål:

"Nazisterne ville have Pervitin til at slå Coca Cola. Folk tog det, det virkede og de var euforiske", forklarer Ohler.

I følge Ohler var tyskerne dog ikke ene om at bruge stoffer under 2. verdenskrig. Eksempelvis tog briterne amfetamin, som de gav videre til amerikanerne, så de kunne følge med de tyske soldater. Derfor mener han, at tyskerne blot startede brugen af stoffer i krigsførsel, mens andre lander fulgte trop.

Hitler var dybt afhængig af stoffer

Hitler tog ikke selv stoffet, Pervitin, men i bogen afslører Ohler, at Hitlers psykolog, Theodor Morell gjorde ham fuldstændig afhængig af andre stoffer. Ohler har fået adgang til Morells notater og kan se, at Morell gav Hitler hele 800 indsprøjtninger af stoffet Eukodal i en periode over 1.349 dage. Eukodal er et smertestillende stof med dobbelt så stor styrke som en morfinpille.

Den tyske historiker Hans Mommsen mener, at afsløringerne vil ændre den nuværende opfattelse af Tysklands militærhistorie:

"Det faktum, at Blietzkrieg (i Frankrig red.) var forsynet med stoffer, modbeviser endnu engang teorien om, at den tyske hær var ren", siger Mommsen.