Bormann blev i løbet af 2. verdenskrig en af Nazitysklands mægtigste mænd.

Hitlers håndlanger blev præst i Sydamerika

Topnazisten Martin Bormann døde ikke som hidtil antaget i Berlin i 1945. Ifølge en tidligere belgisk nazisympatisør levede Bormann videre i Latinamerika forklædt som præst.

I et interview med en belgisk avis påstår en tidligere nazi-kollaboratør, at Hitlers højre hånd, Martin Bormann, efter 2. verdenskrig levede i Latinamerika forklædt som præst.

Den nu 88-årige Paul van Aerschodt blev i 1946 dømt til døden for at samarbejde med nazisterne, men flygtede til Latinamerika, hvor han mødte Bormann ved fire lejligheder i den bolivianske by La Paz omkring 1960. På det tidspunkt gik Bormann under navnet Augustin von Lembach og arbejdede som præst.

“Men han var stadig en fanatiker”, siger van Aerschodt, der på det tidspunkt drev en restaurant, som Bormann og andre nazi-krigsforbrydere frekventerede. Efter et stykke tid mistede van Aerschodt dog kontakten med topnazisten.

Analyser viser, at et kranie fundet i 1972 tilsyneladende tilhører Bormann.

Martin Bormann, der næst efter Hitler var Det Tredje Riges mest magtfulde mand, blev sidst set i maj 1945, da han forlod førerbunkeren i Berlin. Angiveligt medbragte han en stor sum penge og Hitlers testamente. Bormann forsvandt derefter sporløst i Berlins krigskaos.

Ifølge vidner begik topnazisten selvmord, da han blev omringet af sovjetiske tropper. I 1972 fandt bygningsarbejdere to kranier nær selvmordsstedet, hvoraf det ene matchede Bormans tandsæt.

Måske er du interesseret i...

Læs også