Eichmann fortrød ikke at have udryddet jøderne

Hidtil ukendte båndoptagelser med topnazisten Eichmann viser, at han var ked af ikke at have nået at sende samtlige Europas jøder til dødslejrene.

Under retssagen i Israel­ forsvarede Eichmann sig med, at han blot parerede ordre.

Da Nazitysklands “transportadministrator” Adolf Eichmann blev stillet for retten i 1961, forsvarede han sig med, at han blot havde pareret ordre, da han sendte millioner af jøder til dødslejrene under 2. verdenskrig.

Nu afslører hidtil hemmeligholdte båndoptagelser med Eichmann fra 1950'erne imidlertid, at topnazisten fortrød, at han ikke fik gjort arbejdet med udslettelsen af Europas jøder færdigt: “Vi kunne have gjort mere”, udtalte han under et interview med en journalist, der selv havde kæmpet i det tyske Waffen SS.

Under interviewet pralede Eichmann, der på dette tidspunkt gemte sig i Argentina, med, at han ikke bare modtog ordrer, men at han var en del af planlægningsprocessen.

Båndoptagelserne blev fundet­ af det tyske magasin Der Speigel blandt 4.500 Eichmann­-filer, som for nylig er blevet frigivet af den tyske efterretningstjeneste.

Eichmann blev i 1960 fanget af israelske agenter og ført til Israel. Her blev han ved retten dømt til døden for bl.a. forbrydelser mod menneskeheden. Eichmann blev hængt i Ramla-fængslet i 1962.