Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miniubåden ligger på havets bund i tre dele. Billederne stammer fra en videooptagelse.

Krig - 2. verdenskrig

Japansk ubåd løser Pearl Harbor-gåde

Historiker mener at have fundet en japansk mini-ubåd, som deltog i angrebet på den amerikanske flådebase i Pearl Harbor i 1941.

Det var ikke kun japanske fly, der i 1941 sænkede dele af den amerikanske stillehavsflåde i Pearl Harbor i Hawaii. En amerikansk historiker er overbevist om, at han har fundet resterne af en japansk mini-ubåd, som sænkede mindst et amerikansk krigsskib. Ifølge eksperter kan fundet lægge låg på en gåde, som forskere har debatteret i næsten 70 år.

Den 24 m lange ubåd blev fundet ca. fem km fra Pearl Harbor. Historikerne har længe vidst, at fem japanske mini-ubåde deltog i angrebet. De fire blev ødelagt, før de kunne affyre deres torpedoer, men den femtes skæbne har været ukendt. Da en dykker sendte billeder af en ubåd, han havde fotograferet på havbunden, til historikeren Parks Stephenson, var han ikke i tvivl om, at den gådefulde femte ubåd langt om længe var fundet.

Krigsskibet USS Oklahoma blev ramt af japanske torpedoer og gik til bunds ved Pearl Harbor.

Lige så snart jeg så dens bov med den særlige net-skærer, vidste jeg, at vi havde lokaliseret den femte mini-ubåd”, siger Stephenson. Historikeren mener at have fundet beviser for, at ubåden nåede at affyre begge sine 400 kg tunge torpedoer, hvorved det sænkede slagskibet USS Oklahoma.

Er du stor ubåd-fan, så kan du dykke endnu længere ned i dybet i vores store tema.

Læs også:

2. verdenskrig

Pearl Harbor: Døden kom fra himlen

12 minutter
Amerikas historie

Sygeplejerske ved Pearl Harbor: 'Skibet rystede, og alle løb op på dækket'

7 minutter
2. verdenskrig

Fanatisk japaner invaderer Hawaii

23 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul