Nazisme

Nazister bærer det røde naziflag

Nazismens tid

Nazismen har sat dybe spor i historien med Hitlers Nazityskland som et af de mørkeste kapitler i verdenshistorien. Nazismens vej til magten og opbygningen af Det Tredje Rige er fortællingen om kæmpe had, kynisk propaganda og voldsom brutalitet pisket op af en både psykopatisk og karismatisk leder.

Nazismen er omdrejningspunktet for De Lange Knives Nat, Nürnberg-lovene, Krystalnatten og koncentrationslejre som Auschwitz og Dachau. Læs om de skæbnesvangre år, da nazisterne forsøgte at realisere deres drøm om et arisk imperium og masseudryddelsen af jøder.
Baldur von Schirach sammen med Hitler, Bormann og Goebbels (1936)

Topnazister

Hitler stod ikke alene. Bag sig havde han en række topnazister, der ville gøre alt for ham og nazismen. Blandt disse var propagandaministeren Joseph Goebbels, nazi-lægen Josef Mengele hjernen bag jødeudryddelsen Adolf Eichmann - og mange flere.

Hitlers håndlangere mødte forskellige skæbner efter nazismens sammenbrud. Nogle blev henrettet eller fængslet lige efter krigen. Andre flygtede og levede resten af deres dage under falsk identitet. Og nogle er først for nyligt blevet stillet for en domstol for deres krigsforbrydelser. Læs om topnazisterne og deres grusomme gerninger her.
Side 1 / 4