7 ting, du ikke vidste om nazisterne

Hermann Göring sendte en fisker i kz-lejr, fordi han brugte en frø som madding, og bøsser blev tvunget til hetero-sex. Vi har samlet 7 facts om nazisterne, som du måske ikke kendte...

12. juni 2018 af Emrah Sütcü

1. Nazi-ubåde undslap til Sydamerika

De tyske ubåde U-530 og U-977 nægtede at overgive sig, da Berlin faldt i maj 1945. I stedet forblev de under havets overflade og satte kursen mod Sydamerika, hvor de ankom til Argentina to måneder senere.

Få måneder senere fastslog en argentinsk journalist, at han havde set en politirapport, som beskrev, at U-530 havde sat en tysk officerer og en civilist af ved kysten, inden ubåden blev opdaget af myndighederne.

Hvem de to personer kunne være, er uklart.

2. Narko gjorde soldater til supermænd

I 1944 udviklede tyske videnskabsmænd det narkotiske stof D-IX, som var baseret på kokain og metamfetamin.

Forsøg viste, at soldater, der tog D-IX, kunne marchere 90 km med fuld oppakning, før de følte træthed.

Hærledelsen var begejstret for resultaterne og ville forsyne alle tyske soldater med stoffet, men krigen sluttede, inden D-IX kunne komme i masseproduktion.

3. Bøsser blev tvunget til hetero-sex

Nazisterne betragtede homoseksualitet som en sygdom, og homoseksuelle blev sat i kz-lejre sammen med andre uønskede grupper.

I lejrene forsøgte nazisterne at "kurere" homoseksualitet ved at tvinge bøsser til at have sex med kvindelige sexslaver i særlige kz-bordeller.

Ifølge Heinz Heger - en østrigsk bøsse, der blev smidt i kz-lejr pga. homoseksualitet - kom ordren direkte fra SS-chefen Heinrich Himmler.

Hvis homoseksuelle fanger blev sendt til Himmlers kz-lejr Auschwitz, blev de mødt at velkomstskiltet "Arbeit macht Frei" (dansk: arbejde gør dig fri). 
© Shutterstock

4. Moskva skulle være en sø

Den polske forfatter Oscar Pinkus skriver i sin bog “The War Aims and Strategies of Adolf Hitler”, at Føreren var besat af tanken om at udslette Moskva.

Under invasionen af Sovjetunionen i 1941 besluttede Hitler derfor, at byen skulle belejres og de fire mio. indbyggere sultes ihjel.

På et senere tidspunkt skulle Moskva oversvømmes og forvandles til en kunstig sø.

5. Nazisterne var ved at koste Pisas vartegn

Under 2. verdenskrig brugte nazisterne Det skæve tårn i Pisa som observationspost under de allieredes fremrykning i 1944.

Da amerikanerne fik nys om situationen, besluttede de at sønderbombe det legendariske tårn.

Men oversergent Leon Weckstein, som fik til opgave at koordinere artilleri-angrebet, blev så betaget af vartegnets skønhed, at han afbrød angrebet.

Eftersigende er Det skæve tårn 56,6 meter højt i den ene side, men kun 55,8 i den anden. Alligevel står tårnet stadig efter adskillige krige og et sumpet fundament, og det er en særdeles populær turistattraktion.

© Shutterstock

6. Nazi-officer reddede jøder

Under 2. verdenskrig var den tyske officerer Wilm Hosenfeld udstationeret i Warszawa, hvor han reddede et stort antal jøder fra døden ved at skjule dem fra sine landsmænd.

I januar 1945 blev han taget til fange af russerne og sendt i arbejdslejr. Efter krigen forsøgte mange af de jøder, som han havde hjulet, at få ham befriet, men russerne ville ikke give sig.

I stedet blev Hosenfeld i 1950 idømt 25 års strafarbejde, og han døde af ukendte årsager to år senere – formentlig af tortur.

7. Hitler og Göring elskede dyr

Både Hitler og flere af hans nærmeste var vegetarer. Da nazisterne kom til magten i 1933, vedtog de straks en omfattende dyreværnslov, som slog hårdt ned på dårlig behandling af dyr.

"I det nye rige vil dyremishandling ikke være tilladt", fastslog Hitler, som også indførte strenge love for jagt og dyreforsøg.

Hitlers stedfortræder, Hermann Göring, slog i august 1933 fast i et radiointerview, at tyskere, som “stadig tror, at de kan fortsætte med at behandle dyr som ulevende ejendom” ville blive sendt i kz-lejre.

Samme Göring indførte også stramme reguleringer for bl.a. skoning af heste og skulle efter sigende have sendt en fisker i kz-lejr for at bruge en frø som madding.

Udover at elske dyr var Hitler doven i skolen og en fiasko som kunster. I årevis levede Adolf Hitler i en dagdrøm, før han opdagede sit særlige talent som folkeforfører. Læs hele portrættet af nazisternes folkekære diktator her eller fordyb dig i et HISTORIE-magasin.

Hvis du bestiller nu, kan vi - udover de to garanterede artikler om 2. verdenskrig i HVERT blad - tilbyde dig den første måned på vores digitale abonnement GRATIS.

Måske er du interesseret i...

Læs også