Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gigantisk naziskat fundet på bunden af Atlanterhavet

SKATTEJAGT: En kiste med flere tons guld. Det er, hvad britiske skattejægere mener at have fundet i vraget af det tyske krigsskib SS Minden på havets bund syd for Island.

Wikipedia

2. verdenskrig var netop brudt ud, da det tyske krigsskib SS Minden stævnede ud fra Brasilien d. 6. september 1939. Med ombord var en kostbar last - helt op til 4 tons guld fra Sydamerika - der skulle direkte til Tyskland.

Men SS Minden nåede aldrig frem.

Britiske tropper spottede skibet ud for Islands kyst, og Hitler beordrede skibet sunket, så guldet ikke faldt i de allieredes hænder.

Nu - efter næsten 78 år på Atlanterhavets bund - er historien om det tyske krigsskib på vej tilbage til overfladen.

Sendt hjem af de islandske myndigheder

Tilbage i april i år opdagede en gruppe britiske skattejægere en kiste i et postrum på vraget af SS Minden. De mener, at kisten indeholder netop det guld, der fik nazisterne til at sænke skibet, da det blev opdaget af de allierede.

Skattejægerne havde dog ikke den påkrævedede tilladelse til at gå på jagt i vraget, og de blev derfor sendt hjem af de islandske myndigheder.

Nu har de ansøgt om tilladelse til at vende tilbage og tage kisten med guld med hjem til England. De mener nemlig, at guldet bør tilfalde dem, der fandt det.

Tvivl om skattens eksistens

Ifølge flere britiske medier er kistens indhold op mod 100 millioner pund værd. Det svarer til 830 millioner kroner, men historikere har i årenes løb sået tvivl om både skattens værdi og eksistens.

Det nye fund bekræfter dog ifølge eksperterne, at der faktisk befinder sig en gigantisk naziskat på bunden af Atlanterhavet.

Læs også:

Nazisme

Efter Hitler: Topnazister slås om Tysklands ruiner

26 minutter
Vikinger

Hævngerrige vikinger væltede England omkuld

13 minutter
Samfund

Derfor bar tyske soldater pikkelhuer

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul