Kvinder og børn kunne lære at bruge en panzerfaust– et effektivt antitank-våben.

Hitlerjugend angriber kampvogne med pansernæver

Året er 1945, og russerne trænger Berlin op i en krog. Men selvom tyskerne er i undertal, står både civile, soldater og unge drenge fra Hitlerjugend klar til at forsvare hovedstaden. De sætter lid til det frygtede antitank-våben: Panzerfaust.

12-årige i Hitlerjugend var klar til kamp

Uden for Berlin står 1,5 mio russiske soldater og 6.250 kampvogne klar til angreb. De vil indtage byen i et slag, der skal vise sig at blive afgørende for 2. verdenskrigs afslutning.

Inden for bygrænsen er ca.100.000 tyskere rustet til modstand. Kun knap halvdelen af dem er trænede soldater, resten er såkaldte Volkssturm-mænd og Hitlerjugend. Førstnævnte er en nyoprettet civil hær, sidstnævnte tæller drenge helt ned i 12-års-alderen.

Hitlerjugend var bevæbnet med Panzerfaust

Trods fjendens skræmmende overtal, er tyskerne klar til at kæmpe til sidste mand. De er nemlig i besiddelse af nazisternes nye supervåben: der Panzerfaust eller "pansernæven". Et simpelt, men effektivt våben, som uden problemer kan uskadeliggøre en top-pansret russisk kampvogn.

De unge nazister i Hitlerjugend er frygtløse. Med granaterne faldende om ørerne, sadler de deres cykler op og går de på jagt efter fjendtlige kampvogne. Med en Panzerfaust over skuldrene.

Læs mere om Panzerfaust

Læs hele artiklen fra Historie nr. 10/2014 med alt om Hitlers simple supervåben.

NB! Du skal have en profil på Historie for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på downloadknappen får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i...

Læs også