Ullstein Bild Dtl./Getty Images

Var sex før ægteskabet forbudt i Nazityskland?

Unge mænd og kvinder blev tilskyndet til at få børn i Nazityskland.

For nazisterne var kvindens primære formål at føde sunde børn, der kunne sikre den ariske races fremtid, så da Hitler kom til magten i 1933, bekymrede Tysklands faldende fødselsrater ham voldsomt.

Derfor tilskyndede regimet til seksuelle kontakter før ægteskabet – selvom det officielt sagde noget andet for ikke at støde den offentlige moral.

“Det skal være os forbudt at foragte børn født uden for ægteskabet.” Adolf Hitler

I 1934 modtog lederne af Bund Deutscher Mädel – fritidsorganisa­tionen for 14- til 18-årige piger – et hemmeligt direktiv, hvori lederne blev pålagt at opfordre til sex før ægteskabet.

De fleste tyskere vidste imidlertid godt, hvad pigerne foretog sig, når de mødtes med drengene fra Hitlerjugend.

VIDEO – Kom med på nazistisk ungdomslejr:

Video

I hvert fald var resultatet svært at skjule, eftersom de tyske hospitaler blev overrendt af teenage­piger, der var blevet gravide eller havde fået kønssygdomme.

I den sidste halvdel af 1930’erne steg antallet af ugifte mødre dramatisk i Tyskland, og nazistyret forsøgte derfor at ændre synet på ugifte kvinder og deres børn, så de ikke som ­tidligere blev udstødt: “Det skal være os forbudt at foragte børn født uden for ægteskabet”, forklarede Adolf Hitler ved en lejlighed.